Polievka à la lečo s fazuľami

Polievka à la lečo s fazuľami

Spojiť dve jedlá do jedného, nemusí byť vždy dobrý nápad. Rozhodne to nie je prípad tohto receptu. Polievka à la lečo s fazuľami chutí perfektne a skvele sa hodí na obed alebo na večeru. Vďaka tomu, že je hustá a sýta, nebudete potrebovať ani druhý chod. Rímsku rascu tiež môžete nahradiť aj obyčajnou, ale tá rímska polievke dodáva extra šmrnc a výraznejšiu korenistejšiu chuť.

Ingrediencie

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 2 ksstonky stonkového zeleru

  • 1 ksmrkva

  • 2 PLrastlinný olej

  • rímska rasca podľa chuti

  • 1 ksčervená paprika

  • 400 gparadajky

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • soľ

  • 1 plechovkačervená fazuľa

  • 1 štipkamleté chilli korenie

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Cibuľu pokrájame na mesiačiky, stonkový zeler a mrkvu na drobné kúsky. V hrnci rozohrejeme olej, na ktorom orestujeme nakrájanú zeleninu s rímskou rascou.

  2. Po chvíľke pridáme nakrájanú papriku, paradajky nakrájané na kúsky a vývar. Ľahko osolíme a varíme 20 minút. Potom pridáme precedenú fazuľu aj chilli a ešte chvíľu povaríme.

  3. Nakoniec podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame napríklad s jogurtom a nasekanými bylinkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.