Polievka à la lečo s fazuľami
Spojiť dve jedlá do jedného, nemusí byť vždy dobrý nápad. Rozhodne to nie je prípad tohto receptu. Polievka à la lečo s fazuľami chutí perfektne a skvele sa hodí na obed alebo na večeru. Vďaka tomu, že je hustá a sýta, nebudete potrebovať ani druhý chod. Rímsku rascu tiež môžete nahradiť aj obyčajnou, ale tá rímska polievke dodáva extra šmrnc a výraznejšiu korenistejšiu chuť.
Ingrediencie
1 ksčervená cibuľa
2 ksstonky stonkového zeleru
1 ksmrkva
2 PLrastlinný olej
rímska rasca podľa chuti
1 ksčervená paprika
400 gparadajky
1000 mlzeleninový vývar
soľ
1 plechovkačervená fazuľa
1 štipkamleté chilli korenie
mleté čierne korenie
Postup
Cibuľu pokrájame na mesiačiky, stonkový zeler a mrkvu na drobné kúsky. V hrnci rozohrejeme olej, na ktorom orestujeme nakrájanú zeleninu s rímskou rascou.
Po chvíľke pridáme nakrájanú papriku, paradajky nakrájané na kúsky a vývar. Ľahko osolíme a varíme 20 minút. Potom pridáme precedenú fazuľu aj chilli a ešte chvíľu povaríme.
Nakoniec podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame napríklad s jogurtom a nasekanými bylinkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre