Polievka s údeným kolenom a krúpami
Polievka s údeným kolenom a krúpami si síce vyžaduje dostatok času na jej prípravu, ale výsledkom bude naozaj sýte a hrejivé jedlo. Vynikajúca kombinácia zeleniny, mäsa a krúpov dodá organizmu dostatok energie a aj široké spektrum výživných látok.
Ingrediencie
150 gkrúpy
1 ksúdené koleno predné
2 ksbobkový list
4 guľôčkynové korenie
8 guľôčkycelé čierne korenie
soľ
2 kscibuľa
1 kspór
1 PLbravčová masť
100 gmrazený hrášok
1 PLsušený majorán
4 strúčikycesnaku
mleté čierne korenie
1/2 zväzokpetržlen
Postup
Krúpy namočíme cez noc a na druhý deň ich precedíme. Varíme ich asi 1 hodinu v novej, osolenej vode domäkka a potom prepláchneme.
Do hrnca vložíme údené koleno, pridáme korenie, soľ, jednu cibuľu a varíme na miernom ohni asi 3 hodiny do zmäknutia. Hotový vývar precedíme a z kolena oberieme mäso. To nakrájame na menšie kúsky a uvarenú cibuľu na štvrťky.
V hrnci orestujeme na masti kúsky mäsa a nakrájanú cibuľu a pór. Pridáme uvarené mäso s cibuľou, zalejeme vývarom, privedieme k varu a primiešame hotové krúpy.
Polievku varíme asi 10 minút, na posledné 3 minúty pridáme hrášok, dochutíme majoránkou, prelisovaným cesnakom, soľou, korením a podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre