Polievka s údeným kolenom a krúpami

Polievka s údeným kolenom a krúpami

Polievka s údeným kolenom a krúpami si síce vyžaduje dostatok času na jej prípravu, ale výsledkom bude naozaj sýte a hrejivé jedlo. Vynikajúca kombinácia zeleniny, mäsa a krúpov dodá organizmu dostatok energie a aj široké spektrum výživných látok.

Ingrediencie

  • 150 gkrúpy

  • 1 ksúdené koleno predné

  • 2 ksbobkový list

  • 4 guľôčkynové korenie

  • 8 guľôčkycelé čierne korenie

  • soľ

  • 2 kscibuľa

  • 1 kspór

  • 1 PLbravčová masť

  • 100 gmrazený hrášok

  • 1 PLsušený majorán

  • 4 strúčikycesnaku

  • mleté čierne korenie

  • 1/2 zväzokpetržlen

Postup

  1. Krúpy namočíme cez noc a na druhý deň ich precedíme. Varíme ich asi 1 hodinu v novej, osolenej vode domäkka a potom prepláchneme.

  2. Do hrnca vložíme údené koleno, pridáme korenie, soľ, jednu cibuľu a varíme na miernom ohni asi 3 hodiny do zmäknutia. Hotový vývar precedíme a z kolena oberieme mäso. To nakrájame na menšie kúsky a uvarenú cibuľu na štvrťky.

  3. V hrnci orestujeme na masti kúsky mäsa a nakrájanú cibuľu a pór. Pridáme uvarené mäso s cibuľou, zalejeme vývarom, privedieme k varu a primiešame hotové krúpy.

  4. Polievku varíme asi 10 minút, na posledné 3 minúty pridáme hrášok, dochutíme majoránkou, prelisovaným cesnakom, soľou, korením a podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Polievky
Mäsité jedlá
Slovensko
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.