Pomaly pečená krkovica s kapustou a jablkami

Pomaly pečená krkovica s kapustou a jablkami

Pri skúšaní nových receptov nikdy neviete, na aký poklad natrafíte. Pomaly pečená krkovica s kapustou a jablkami je ideálnym receptom, keď je vonku chladno a sychravo a máte dostatok času si uvariť či upiecť niečo výnimočne dobré a nezvyčajné. Mäkké mäsko je položené na kapuste, ktorá obsahuje aj kúsky jabĺk, gaštany, zázvor či marhuľový džem. Vyskúšajte vynikajúce spojenie, ktoré ste pri príprave kapusty ešte asi neochutnali.

Ingrediencie

  • 6 plátkybravčová krkovica bez kosti

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 zväzokčerstvý tymián

  • 3 PLrastlinný olej

  • 2 ksčervená cibuľa

  • 1000 gnastrúhaná biela kapusta

  • 1 PLnasekaný čerstvý zázvor

  • 2 ksčervené jablko

  • 2 PLcitrónová šťava

  • 200 gvarené alebo pečené jedlé gaštany

  • 2 PLmarhuľový džem

  • 2 PLkrupicový cukor

  • 400 mlbiele víno + 2 PL vína na pečenie

Postup

  1. Mäso osolíme, okoreníme a posypeme časťou tymiánových lístkov. V hrnci, ktorý môžeme dať do rúry, opečieme na oleji nasekanú cibuľku. Pridáme kapustu, zázvor, prilejeme víno, premiešame a varíme pokým kapusta nezačne mäknúť. Potom vmiešame na osminky nakrájané jablká potreté citrónovou šťavou, gaštany, 1 lyžicu džemu, cukor a citrónovú šťavu. Osolíme, okoreníme a varíme asi 5 minút.

  2. Medzitým na panvici vo zvyšnom tuku sprudka opečieme mäso z oboch strán, aby sa zatiahlo, potrieme ho lyžicou džemu a ešte krátko opekáme. Následne mäso položíme na kapustu a posypeme zvyšným tymiánom.

  3. Do panvice vlejeme 2 lyžice vína, premiešame a všetko nalejeme na mäso s kapustou. Pečieme pod pokrievkou pri 160 °C asi 75 až 90 minút do mäkka. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.