Pomaly pečená krkovica s kapustou a jablkami
Pri skúšaní nových receptov nikdy neviete, na aký poklad natrafíte. Pomaly pečená krkovica s kapustou a jablkami je ideálnym receptom, keď je vonku chladno a sychravo a máte dostatok času si uvariť či upiecť niečo výnimočne dobré a nezvyčajné. Mäkké mäsko je položené na kapuste, ktorá obsahuje aj kúsky jabĺk, gaštany, zázvor či marhuľový džem. Vyskúšajte vynikajúce spojenie, ktoré ste pri príprave kapusty ešte asi neochutnali.
Ingrediencie
6 plátkybravčová krkovica bez kosti
soľ
mleté čierne korenie
1 zväzokčerstvý tymián
3 PLrastlinný olej
2 ksčervená cibuľa
1000 gnastrúhaná biela kapusta
1 PLnasekaný čerstvý zázvor
2 ksčervené jablko
2 PLcitrónová šťava
200 gvarené alebo pečené jedlé gaštany
2 PLmarhuľový džem
2 PLkrupicový cukor
400 mlbiele víno + 2 PL vína na pečenie
Postup
Mäso osolíme, okoreníme a posypeme časťou tymiánových lístkov. V hrnci, ktorý môžeme dať do rúry, opečieme na oleji nasekanú cibuľku. Pridáme kapustu, zázvor, prilejeme víno, premiešame a varíme pokým kapusta nezačne mäknúť. Potom vmiešame na osminky nakrájané jablká potreté citrónovou šťavou, gaštany, 1 lyžicu džemu, cukor a citrónovú šťavu. Osolíme, okoreníme a varíme asi 5 minút.
Medzitým na panvici vo zvyšnom tuku sprudka opečieme mäso z oboch strán, aby sa zatiahlo, potrieme ho lyžicou džemu a ešte krátko opekáme. Následne mäso položíme na kapustu a posypeme zvyšným tymiánom.
Do panvice vlejeme 2 lyžice vína, premiešame a všetko nalejeme na mäso s kapustou. Pečieme pod pokrievkou pri 160 °C asi 75 až 90 minút do mäkka. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre