Portugalská polievka Caldo verde
Portugalská polievka Caldo verde je špecifická tým, že obsahuje zelenú, ako to hovorí aj jej názov. V tomto prípade sa o zelenú zložku postará kučeravý kel, ktorý sa skvele kombinuje práve s klobásou. Vyskúšajte, je to naozaj nenáročné – na postup, aj na suroviny.
Ingrediencie
2 PLolivový olej
170 gpikantná klobása alebo chorizo
1 kscibuľa
1 strúčikcesnaku
1 kgzemiaky
2 lkurací vývar
3 ksväčšie listy kučeravý kel (bez stoniek)
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Postup
Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej a opečieme na ňom klobásu nakrájanú na kolieska. Potom ju vyberieme dierovanou lyžicou.
Do výpeku vsypeme na drobno nakrájanú cibuľu a necháme ju zosklovatieť. Pridáme na drobno nakrájaný cesnak, krátko ho orestujeme, prisypeme na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme ich vývarom a varíme, pokým zemiaky nezmäknú.
Nakoniec do hrnca vsypeme pokrájaný kučeravý kel a ešte 5 minút povaríme. Dochutíme soľou, korením a doplníme opečenou klobásou. Hotovú polievku podávame napríklad s chlebom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre