Portugalská polievka Caldo verde

Portugalská polievka Caldo verde

Portugalská polievka Caldo verde je špecifická tým, že obsahuje zelenú, ako to hovorí aj jej názov. V tomto prípade sa o zelenú zložku postará kučeravý kel, ktorý sa skvele kombinuje práve s klobásou. Vyskúšajte, je to naozaj nenáročné – na postup, aj na suroviny.

Ingrediencie

  • 2 PLolivový olej

  • 170 gpikantná klobása alebo chorizo

  • 1 kscibuľa

  • 1 strúčikcesnaku

  • 1 kgzemiaky

  • 2 lkurací vývar

  • 3 ksväčšie listy kučeravý kel (bez stoniek)

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  1. Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej a opečieme na ňom klobásu nakrájanú na kolieska. Potom ju vyberieme dierovanou lyžicou.

  2. Do výpeku vsypeme na drobno nakrájanú cibuľu a necháme ju zosklovatieť. Pridáme na drobno nakrájaný cesnak, krátko ho orestujeme, prisypeme na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme ich vývarom a varíme, pokým zemiaky nezmäknú.

  3. Nakoniec do hrnca vsypeme pokrájaný kučeravý kel a ešte 5 minút povaríme. Dochutíme soľou, korením a doplníme opečenou klobásou. Hotovú polievku podávame napríklad s chlebom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
Portugalsko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.