Praženica s lesnými hubami

Praženica s lesnými hubami

Takú voňavú dobrotu ste už dávno nejedli. Praženica s lesnými hubami nielen nádherne vonia, ale tiež dokonale chutí. Lesné huby jej totiž prepožičiavajú charakteristickú chuť a vôňu a razom vás tak prenesú do rozprávkovej chalúpky, kde sa podáva tradičné a chutné jedlo kedykoľvek si zmyslíte. Alebo...aspoň je to pekná predstava, no nie?

Ingrediencie

  • 2 PLroztopené maslo

  • 2 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 400 g(zmes) čerstvé lesné huby a šampiňóny

  • 1 ksčervená paprika

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 1/2 ČLdrvená rasca

  • 4 ksvajcia

  • 1 hrsťnasekaná petržlenová vňať

  • rozmarín k servírovaniu

  • olivový olej k servírovaniu

Postup

  1. Vo veľkej panvici, do ktorej sa huby vojdú v jednej vrstve, rozohrejeme maslo, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a nahrubo nasekaný cesnak. Ľahko orestujeme.

  2. Pridáme očistené huby nakrájané na kúsky, spolu s kúskami papriky. Restujeme na miernom ohni asi 10 minút do zlatista. Podľa potreby pridáme horúcu vodu.

  3. Zmes osolíme, okoreníme a pridáme drvenú rascu. V miske prešľaháme vajcia a vlejeme ich do panvice. Pridáme petržlenovú vňať a zľahka premiešame.

  4. Dochutíme soľou, korením, rozmarínom a podávame napríklad s toastmi opečenými na sucho. Na tanieri pokvapkáme olivovým olejom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Slovensko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.