Praženica s lesnými hubami
Takú voňavú dobrotu ste už dávno nejedli. Praženica s lesnými hubami nielen nádherne vonia, ale tiež dokonale chutí. Lesné huby jej totiž prepožičiavajú charakteristickú chuť a vôňu a razom vás tak prenesú do rozprávkovej chalúpky, kde sa podáva tradičné a chutné jedlo kedykoľvek si zmyslíte. Alebo...aspoň je to pekná predstava, no nie?
Ingrediencie
2 PLroztopené maslo
2 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
400 g(zmes) čerstvé lesné huby a šampiňóny
1 ksčervená paprika
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
1/2 ČLdrvená rasca
4 ksvajcia
1 hrsťnasekaná petržlenová vňať
rozmarín k servírovaniu
olivový olej k servírovaniu
Postup
Vo veľkej panvici, do ktorej sa huby vojdú v jednej vrstve, rozohrejeme maslo, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a nahrubo nasekaný cesnak. Ľahko orestujeme.
Pridáme očistené huby nakrájané na kúsky, spolu s kúskami papriky. Restujeme na miernom ohni asi 10 minút do zlatista. Podľa potreby pridáme horúcu vodu.
Zmes osolíme, okoreníme a pridáme drvenú rascu. V miske prešľaháme vajcia a vlejeme ich do panvice. Pridáme petržlenovú vňať a zľahka premiešame.
Dochutíme soľou, korením, rozmarínom a podávame napríklad s toastmi opečenými na sucho. Na tanieri pokvapkáme olivovým olejom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre