Pšenová kaša s karamelizovanými hruškami
Ak máte ráno viac času a radi si vychutnávate teplé, ale sladké raňajky, pšenová kaša s karamelizovanými hruškami poteší všetky vaše zmysly. Je to ideálny typ raňajok v chladnej časti roka, pretože vás skvele zasýti i zahreje. Tiež naštartuje trávenie a keďže pšeno je bezlepková obilnina, táto kaša je vhodná aj pre celiatikov.
Ingrediencie
4 kshrušky
50 gmaslo
50 gkrupicový cukor
150 gpšeno
400 mlmlieko
1 štipkasoľ
1/2 ksvanilkový struk
2 PLmed + na dokončenie
mandle
Postup
Hrušky umyjeme a prekrojíme na polovicu. V hrnci rozpustíme maslo a hrušky na ňom orestujeme. Podlejeme malým množstvom vody a pozvoľna a krátko dusíme. Potom prisypeme cukor a necháme skaramelizovať na veľmi svetlý karamel.
Pšeno sparíme dvakrát horúcou vodou. Potom ho presypeme do hrnca, zalejeme mliekom, pridáme štipku sol, dreň a semienka z vanilkového struku. Pomaly varíme do mäkka, prípadne podlejeme vodou.
Odstavíme, ochutíme medom a rozdelíme do dvoch misiek. Pridáme podľa chuti med a podávame ešte teplé s hruškami a mandľami, ktoré sme nechali asi 4 minúty namočené v studenej vode. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre