Pšenová kaša s karamelizovanými hruškami

Pšenová kaša s karamelizovanými hruškami

Ak máte ráno viac času a radi si vychutnávate teplé, ale sladké raňajky, pšenová kaša s karamelizovanými hruškami poteší všetky vaše zmysly. Je to ideálny typ raňajok v chladnej časti roka, pretože vás skvele zasýti i zahreje. Tiež naštartuje trávenie a keďže pšeno je bezlepková obilnina, táto kaša je vhodná aj pre celiatikov.

Ingrediencie

  • 4 kshrušky

  • 50 gmaslo

  • 50 gkrupicový cukor

  • 150 gpšeno

  • 400 mlmlieko

  • 1 štipkasoľ

  • 1/2 ksvanilkový struk

  • 2 PLmed + na dokončenie

  • mandle

Postup

  1. Hrušky umyjeme a prekrojíme na polovicu. V hrnci rozpustíme maslo a hrušky na ňom orestujeme. Podlejeme malým množstvom vody a pozvoľna a krátko dusíme. Potom prisypeme cukor a necháme skaramelizovať na veľmi svetlý karamel.

  2. Pšeno sparíme dvakrát horúcou vodou. Potom ho presypeme do hrnca, zalejeme mliekom, pridáme štipku sol, dreň a semienka z vanilkového struku. Pomaly varíme do mäkka, prípadne podlejeme vodou.

  3. Odstavíme, ochutíme medom a rozdelíme do dvoch misiek. Pridáme podľa chuti med a podávame ešte teplé s hruškami a mandľami, ktoré sme nechali asi 4 minúty namočené v studenej vode. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.