Pstruh so slivkovým pyré
Pstruh má jemné mäso a delikátnu chuť, ktorá znesie takmer všetky druhy úprav. Vyskúšajte pstruha so slivkovým pyré a potešte svoje chuťové poháriky dobrým a aj celkom zdravým jedlom.
Ingrediencie
400 gzemiaky
2 kspstruh
soľ
čerstvo mleté farebné korenie
olivový olej na opečenie a pokvapkanie
čerstvý tymián
60 gmaslo
300 gslivky
1/2 ČLmletá škorica
2 PLvínny ocot
100 mlčervené víno
4 PLtrstinový cukor
Postup
Zemiaky dobre očistíme a v šupke uvaríme do mäkka. Zlejeme ich a necháme vychladnúť. Potom ich nakrájame na plátky.
Pstruhy umyjeme, osušíme a z oboch strán osolíme a okoreníme. Opečieme ich na panvici na rozpálenom oleji z každej strany 3 minúty. Potom preložíme zemiaky a pstruhy na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olejom, zemiaky posypeme tymiánom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 10 minút.
V hrnci rozpustíme maslo. Pridáme očistené slivky a škoricu a krátko opečieme. Prilejeme ocot s vínom a posypeme cukrom. Spoločne varíme asi 12 minút. Potom rozmixujeme do hladka a dochutíme soľou. Hotové filety pstruha podávame so zemiakmi a slivkovým pyré. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre