Pstruh so slivkovým pyré

Pstruh so slivkovým pyré

Pstruh má jemné mäso a delikátnu chuť, ktorá znesie takmer všetky druhy úprav. Vyskúšajte pstruha so slivkovým pyré a potešte svoje chuťové poháriky dobrým a aj celkom zdravým jedlom.

Ingrediencie

  • 400 gzemiaky

  • 2 kspstruh

  • soľ

  • čerstvo mleté farebné korenie

  • olivový olej na opečenie a pokvapkanie

  • čerstvý tymián

  • 60 gmaslo

  • 300 gslivky

  • 1/2 ČLmletá škorica

  • 2 PLvínny ocot

  • 100 mlčervené víno

  • 4 PLtrstinový cukor

Postup

  1. Zemiaky dobre očistíme a v šupke uvaríme do mäkka. Zlejeme ich a necháme vychladnúť. Potom ich nakrájame na plátky.

  2. Pstruhy umyjeme, osušíme a z oboch strán osolíme a okoreníme. Opečieme ich na panvici na rozpálenom oleji z každej strany 3 minúty. Potom preložíme zemiaky a pstruhy na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olejom, zemiaky posypeme tymiánom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 10 minút.

  3. V hrnci rozpustíme maslo. Pridáme očistené slivky a škoricu a krátko opečieme. Prilejeme ocot s vínom a posypeme cukrom. Spoločne varíme asi 12 minút. Potom rozmixujeme do hladka a dochutíme soľou. Hotové filety pstruha podávame so zemiakmi a slivkovým pyré. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Tip redakcie
Ryby
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.