Pstruh v slanej bylinkovej kruste

Pstruh v slanej bylinkovej kruste

Voňavý a chrumkavý pstruh v slanej bylinkovej kruste ulahodí chuťovým pohárikom. Ľahké jedlo so sviežimi surovinami sa hodí aj ako večera. Namiesto klasickej prílohy si preto k nemu radšej doprajte teplý cuketový šalát.

Ingrediencie

  • 3 PLsemienka fenikel

  • 2 ksbio citrón

  • 2 kghrubozrnná soľ

  • 1/2 vetvičkykôpor

  • 1/2 vetvičkyhladkolistý petržlen

  • 5 ksvajcia

  • 4 kspstruh

Na cuketový šalát

  • 400 gcuketa

  • olivový olej

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 60 gsušená šunka

  • 3 strúčikycesnaku

  • 2 vetvičkyčerstvé bylinky

  • 60 gsušené paradajky

  • 2 PLvínny ocot

Postup

  1. Feniklové semienka opražíme na panvici na sucho a necháme ich vychladnúť. Semienka spolu s citrónovou kôrou, soľou a nasekanými bylinkami dáme do mixéru. Časť byliniek si odložíme.

  2. Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Citróny nakrájame na plátky a spolu so zvyšnými bylinkami nimi naplníme pstruhy.

  3. Bielkový sneh zmiešame s bylinkami a tenšiu vrstvu krusty rozotrieme na plech. Na ňu položíme naplnené pstruhy a potrieme ich zvyšnou krustou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút.

  4. Cuketu rozpolíme a nakrájame na menšie plátky. Opečieme ich na olivovom oleji z každej strany asi 3 minúty. Osolíme, okoreníme a potom ich naukladáme do misy.

  5. Sušenú šunku nakrájame na menšie kúsky a opečieme ich nasucho na panvici do chrumkava. Potom vmiešame k cuketám.

  6. Cesnak, bylinky a sušené paradajky nasekáme na drobno a dáme do misky. Prilejeme olivový olej, osolíme, okoreníme a pokvapkáme vínnym octom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Ryby
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.