Pstruh v slanej bylinkovej kruste
Voňavý a chrumkavý pstruh v slanej bylinkovej kruste ulahodí chuťovým pohárikom. Ľahké jedlo so sviežimi surovinami sa hodí aj ako večera. Namiesto klasickej prílohy si preto k nemu radšej doprajte teplý cuketový šalát.
Ingrediencie
3 PLsemienka fenikel
2 ksbio citrón
2 kghrubozrnná soľ
1/2 vetvičkykôpor
1/2 vetvičkyhladkolistý petržlen
5 ksvajcia
4 kspstruh
Na cuketový šalát
400 gcuketa
olivový olej
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
60 gsušená šunka
3 strúčikycesnaku
2 vetvičkyčerstvé bylinky
60 gsušené paradajky
2 PLvínny ocot
Postup
Feniklové semienka opražíme na panvici na sucho a necháme ich vychladnúť. Semienka spolu s citrónovou kôrou, soľou a nasekanými bylinkami dáme do mixéru. Časť byliniek si odložíme.
Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Citróny nakrájame na plátky a spolu so zvyšnými bylinkami nimi naplníme pstruhy.
Bielkový sneh zmiešame s bylinkami a tenšiu vrstvu krusty rozotrieme na plech. Na ňu položíme naplnené pstruhy a potrieme ich zvyšnou krustou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút.
Cuketu rozpolíme a nakrájame na menšie plátky. Opečieme ich na olivovom oleji z každej strany asi 3 minúty. Osolíme, okoreníme a potom ich naukladáme do misy.
Sušenú šunku nakrájame na menšie kúsky a opečieme ich nasucho na panvici do chrumkava. Potom vmiešame k cuketám.
Cesnak, bylinky a sušené paradajky nasekáme na drobno a dáme do misky. Prilejeme olivový olej, osolíme, okoreníme a pokvapkáme vínnym octom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre