Quinoový šalát
Kto chce začať zdravšie variť, ten by si nemal nechať ujsť príležitosť a pripraviť si quinoový šalát. Ľahké jedlo je plné hodnotných výživných látok, zasýti vás a nie je príliš kalorické, takže sa nepodpíše ani na zvýšení hmotnosti. Vyskúšajte, ako chutí táto prastará obilnina, ktorá je prirodzene bezlepková.
Ingrediencie
185 gquinoa
soľ
1 strúčikcesnaku
1 PLolivový olej na pokvapkanie
1 PLcitrónová šťava
mleté čierne korenie
1 ksčervená cibuľa
100 gčierne olivy
200 gcherry paradajky
50 gsušené paradajky v oleji
čerstvá petržlenová vňať (niekoľko vetvičiek)
Postup
Quinou dobre prepláchneme horúcou vodou a uvaríme ju v osolenej vode do mäkka, asi 15 minút.
Medzitým pripravíme zálievku zmiešanú z prelisovaného cesnaku, olivového oleja a citrónovej šťavy. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
V miske premiešame celé čierne olivy s nakrájanými cherry paradajkami a na jemno nakrájanou cibuľkou aj s vňaťou. Jemne pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a premiešame.
Uvarenú quinou precedíme, na jemno nakrájame odkvapkané sušené paradajky a v mise ich zmiešame s teplou quinoou. Všetko zalejeme pripravenou zálievkou a zľahka premiešame.
Ochutenú qiunou pomocou guľatej formy vytvarujeme na tanier a uložíme zmes paradajok a olív. Ozdobíme stonkou petržlenovej vňate, pokvapkáme olivovým olejom a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre