Rakvičky so šľahačkou a ovocím

Rakvičky so šľahačkou a ovocím

Obľúbený retro dezert si môžete pripraviť doma a aj tak bude chutiť ako z cukrárne. Krehké žĺtkové cesto s nadýchanou šľahačkou sú jasným znakom toho, že dezerty z minulých rokov si stále vedia nájsť miesto na našom stole.

Na korpus

  • 80 g(cca 4 ks) žĺtky

  • 240 gpráškový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 50 ghladká múka

  • tuk na vymazanie formičiek

  • hladká múka na vysypanie formičiek

Na náplň

  • 250 ml40 % smotana na šľahanie

  • 1 balenievanilkový cukor

  • ovocie na ozdobenie

Postup

  1. Žĺtky s preosiatym práškovým cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Potom vmiešame preosiatu múku.

  2. Vyšľahanú hmotu nastriekame vreckom s hladkou špičkou do formičiek na rakvičky, ktoré vopred vymažeme tukom a vysypeme múkou. Hmotu naplníme do formičiek asi do polovice výšky. Pri pečení cesto zdvojnásobí objem.

  3. Pečieme pri 200 °C, kým hmota nevystúpi po okraj formičiek, potom teplotu znížime na 150 °C a dosušíme asi 45 minút. Rúru v priebehu pečenia neotvárame. Po upečení necháme vychladnúť vo formičkách a až potom vyklopíme.

  4. Rakvičky po vychladnutí na povrchu ozdobíme vyšľahanou smotanou s vanilkovým cukrom a ovocím. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.