Rakvičky so šľahačkou a ovocím
Obľúbený retro dezert si môžete pripraviť doma a aj tak bude chutiť ako z cukrárne. Krehké žĺtkové cesto s nadýchanou šľahačkou sú jasným znakom toho, že dezerty z minulých rokov si stále vedia nájsť miesto na našom stole.
Na korpus
80 g(cca 4 ks) žĺtky
240 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
50 ghladká múka
tuk na vymazanie formičiek
hladká múka na vysypanie formičiek
Na náplň
250 ml40 % smotana na šľahanie
1 balenievanilkový cukor
ovocie na ozdobenie
Postup
Žĺtky s preosiatym práškovým cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Potom vmiešame preosiatu múku.
Vyšľahanú hmotu nastriekame vreckom s hladkou špičkou do formičiek na rakvičky, ktoré vopred vymažeme tukom a vysypeme múkou. Hmotu naplníme do formičiek asi do polovice výšky. Pri pečení cesto zdvojnásobí objem.
Pečieme pri 200 °C, kým hmota nevystúpi po okraj formičiek, potom teplotu znížime na 150 °C a dosušíme asi 45 minút. Rúru v priebehu pečenia neotvárame. Po upečení necháme vychladnúť vo formičkách a až potom vyklopíme.
Rakvičky po vychladnutí na povrchu ozdobíme vyšľahanou smotanou s vanilkovým cukrom a ovocím. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre