Zdroj: Pexels
Raw karotková torta na veľkonočné hody
Pripravte si tortu, ktorej neodolá žiaden veľkonočný zajačik
Ingrediencie
375 gnajemno nastrúhaná mrkva
250 gdatle
60 gstrúhaný kokos
125 gvlašské orechy
2 ČLškorica
1/2 ČLmuškátový oriešok
250 gkešu orechy
2 PLcitrónová šťava
2 PLrozpustený kokosový olej
1 ksvanilkový struk
7 PLryžový sirup
30 glieskové orechy
80 gsušené brusnice
Postup
Mrkvu nastrúhame nahrubo.
Spolu s datľami, kokosom, vlašskými orechami, škoricou a muškátovým orieškom vložíme do mixéra a rozmixujeme na kompaktnú hmotu, ktorá drží pokope.
Primiešame 50 g brusníc.
Polovicu zmesi natlačíme do menšej tortovej formy vyloženej papierom na pečenie.
Vložíme do chladničky, rovnako aj zvyšnú časť mrkvy v miske.
Plnku pripravíme z kešu orieškov, šťavy z citrónu, rozpusteného kokosového oleja, drene z vanilkového struku a ryžového sirupu.
Všetko rozmixujeme, kým nezískame úplne hladkú konzistenciu. Ak by bola hmota príliš tuhá, pridáme trošku vody.
Z chladničky vyberieme tortovú formu, potrieme polovicou plnky, pridáme vrstvu so zvyšnou mrkvou a navrch opäť plnku.
Povrch torty ozdobíme posekanými vlašskými orechami a zvyškom brusníc.
Dáme do chladničky stuhnúť.
Náš tip: Ryžový sirup môžete vymeniť za iný sirup menej výraznej chuti, ako napríklad agávový alebo javorový. Mňamka!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre