Rebarborová omáčka k mäsu
Rebarborová omáčka k mäsu vás presvedčí, že rebarbora nepatrí iba do sladkých jedál. Univerzálne ju môžete použiť k rôznym druhom grilovaného mäsa. Je len na vás, ktorý druh mäsa zvolíte, určite ju vyskúšajte k rybe. Výsledkom budete prekvapení.
Ingrediencie
4 ksšalotka
2 PLmaslo
400 gočistená rebarbora
1 ksvanilkový struk
120 gkrupicový cukor
200 mldezertné červené víno
1/2 ČLsoľ
1 ksmalá chilli papričky
Postup
Šalotky očistíme a nakrájame na drobno. Orestujeme na masle, pridáme ¾ nakrájanej rebarbory, rozkrojený vanilkový struk a zasypeme cukrom. Dusíme asi 10 minút, pokým rebarbora nepustí vodu.
Zalejeme vínom a necháme odpariť. Akonáhle omáčka zhustne, prepasírujeme ju cez sitko.
Zvyšok rebarbory nakrájame na kúsky, vložíme do omáčky a podusíme asi 5 minút. Ak chceme omáčku pikantnejšiu, pridáme nakrájanú chilli papričku. Podávame napríklad ku grilovanému mäsu s listovým šalátom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre