Rebarborová omáčka k mäsu

Rebarborová omáčka k mäsu

Rebarborová omáčka k mäsu vás presvedčí, že rebarbora nepatrí iba do sladkých jedál. Univerzálne ju môžete použiť k rôznym druhom grilovaného mäsa. Je len na vás, ktorý druh mäsa zvolíte, určite ju vyskúšajte k rybe. Výsledkom budete prekvapení.

Ingrediencie

  • 4 ksšalotka

  • 2 PLmaslo

  • 400 gočistená rebarbora

  • 1 ksvanilkový struk

  • 120 gkrupicový cukor

  • 200 mldezertné červené víno

  • 1/2 ČLsoľ

  • 1 ksmalá chilli papričky

Postup

  1. Šalotky očistíme a nakrájame na drobno. Orestujeme na masle, pridáme ¾ nakrájanej rebarbory, rozkrojený vanilkový struk a zasypeme cukrom. Dusíme asi 10 minút, pokým rebarbora nepustí vodu.

  2. Zalejeme vínom a necháme odpariť. Akonáhle omáčka zhustne, prepasírujeme ju cez sitko.

  3. Zvyšok rebarbory nakrájame na kúsky, vložíme do omáčky a podusíme asi 5 minút. Ak chceme omáčku pikantnejšiu, pridáme nakrájanú chilli papričku. Podávame napríklad ku grilovanému mäsu s listovým šalátom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Hlavné jedlá
Omáčky
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.