Ríbezľový koláč s mrveničkou

Ríbezľový koláč s mrveničkou

Ríbezle sú ďalším zdravým pokladom zo záhrady. Užite si ich počas letnej sezóny vo všetkých receptoch, ktoré máte radi. Veríme, že si obľúbite aj ríbezľový koláč s mrveničkou, pretože je krehký a sviežo-trpký. Presne taký, aké sú aj ríbezle.

Na korpus

  • 300 ghladká múka

  • 100 gpráškový cukor

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • 1 štipkasoľ

  • 100 gmaslo

  • 1 ksvajce

Na náplň

  • 120 gríbezľový džem

  • 400 gmrazené červené ríbezle

  • 1 PLkukuričný škrob

Postup

  1. Múku preosejeme s práškovým cukrom a kypriacim práškom do misy. Pridáme štipku soli, maslo nakrájané na kúsky a vajce. Vypracujeme pevné cesto.

  2. Cesto rozdelíme na dva diely. Jeden diel rozvaľkáme na guľatý plát, vložíme d otortovej formy s priemerom 22 cm a uložíme do chladničky. Zvyšné cesto rozdrobíme na mrveničku a dáme stuhnúť do chladničky.

  3. Formu s cestom vyberieme z chladničky, na dno rozotrieme džem a posypeme ho ríbezľami zmiešanými so škrobom.

  4. Povrch posypeme mrveničkou a pečieme v predhriatej rúre pri 18 °C asi 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.