Ríbezľový koláč s mrveničkou
Ríbezle sú ďalším zdravým pokladom zo záhrady. Užite si ich počas letnej sezóny vo všetkých receptoch, ktoré máte radi. Veríme, že si obľúbite aj ríbezľový koláč s mrveničkou, pretože je krehký a sviežo-trpký. Presne taký, aké sú aj ríbezle.
Na korpus
300 ghladká múka
100 gpráškový cukor
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
1 štipkasoľ
100 gmaslo
1 ksvajce
Na náplň
120 gríbezľový džem
400 gmrazené červené ríbezle
1 PLkukuričný škrob
Postup
Múku preosejeme s práškovým cukrom a kypriacim práškom do misy. Pridáme štipku soli, maslo nakrájané na kúsky a vajce. Vypracujeme pevné cesto.
Cesto rozdelíme na dva diely. Jeden diel rozvaľkáme na guľatý plát, vložíme d otortovej formy s priemerom 22 cm a uložíme do chladničky. Zvyšné cesto rozdrobíme na mrveničku a dáme stuhnúť do chladničky.
Formu s cestom vyberieme z chladničky, na dno rozotrieme džem a posypeme ho ríbezľami zmiešanými so škrobom.
Povrch posypeme mrveničkou a pečieme v predhriatej rúre pri 18 °C asi 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre