Ríbezľový koláč s tvarohom a mrveničkou
Presvedčte sa, že jemné cesto, tvarohová náplň a ríbezle s mrveničkou sú tak skvelá kombinácia, na ktorej netreba nič meniť. Upečte si jednoduchý koláč, ktorý sa hodí k popoludňajšej šálke kávy v domácom prostredí alebo si ho pribaľte so sebou do práce na zmiernenie vypätých nervov. Oceníte ho za každých okolností.
Na cesto
100 gmaslo
100 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
2 ksvajcia
120 gpolohrubá múka
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
Na náplň
400 gmäkký tvaroh
1 ksvajce
100 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
1/2 ksnastrúhaná citrónová kôra z polovice citróna
1 PLkukuričný škrob
300 gčervené ríbezle
Na mrveničku
50 gpolohrubá múka
40 gkrupicový cukor
40 gstudené maslo
Postup
Zmäknuté maslo premiešame s obomi cukrami do peny. Pridáme žĺtky a znovu premiešame. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh. Do vymiešanej peny pridáme polovicu snehu a polovicu preosiatej múky. Potom pridáme zvyšný sneh a zvyšnú preosiatu múku s kypriacim práškom.
Hotové cesto rozotrieme do tortovej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie. Predpečieme pri 180 °C asi 20 minút.
Tvaroh zmiešame s vajcom, obomi cukrami, kôrou a šťavou z polovice citrónu. Na povrch koláča rozotrieme tvarohovú náplň a rozložíme ríbezle. Suroviny na mrveničku zmiešame a nasypeme na povrch koláča. Pečieme pri 160 °C ďalších 30 minút.
Po upečení necháme vychladnúť vo forme, potom formu odstránime a koláč nakrájame na porcie. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre