Ríbezľový koláč s tvarohom a mrveničkou

Ríbezľový koláč s tvarohom a mrveničkou

Presvedčte sa, že jemné cesto, tvarohová náplň a ríbezle s mrveničkou sú tak skvelá kombinácia, na ktorej netreba nič meniť. Upečte si jednoduchý koláč, ktorý sa hodí k popoludňajšej šálke kávy v domácom prostredí alebo si ho pribaľte so sebou do práce na zmiernenie vypätých nervov. Oceníte ho za každých okolností.

Na cesto

  • 100 gmaslo

  • 100 gpráškový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 2 ksvajcia

  • 120 gpolohrubá múka

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

Na náplň

  • 400 gmäkký tvaroh

  • 1 ksvajce

  • 100 gpráškový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 1/2 ksnastrúhaná citrónová kôra z polovice citróna

  • 1 PLkukuričný škrob

  • 300 gčervené ríbezle

Na mrveničku

  • 50 gpolohrubá múka

  • 40 gkrupicový cukor

  • 40 gstudené maslo

Postup

  1. Zmäknuté maslo premiešame s obomi cukrami do peny. Pridáme žĺtky a znovu premiešame. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh. Do vymiešanej peny pridáme polovicu snehu a polovicu preosiatej múky. Potom pridáme zvyšný sneh a zvyšnú preosiatu múku s kypriacim práškom.

  2. Hotové cesto rozotrieme do tortovej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie. Predpečieme pri 180 °C asi 20 minút.

  3. Tvaroh zmiešame s vajcom, obomi cukrami, kôrou a šťavou z polovice citrónu. Na povrch koláča rozotrieme tvarohovú náplň a rozložíme ríbezle. Suroviny na mrveničku zmiešame a nasypeme na povrch koláča. Pečieme pri 160 °C ďalších 30 minút.

  4. Po upečení necháme vychladnúť vo forme, potom formu odstránime a koláč nakrájame na porcie. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.