Rizoto s červenou repou a gaštanmi

Rizoto s červenou repou a gaštanmi

Farebné jedlo je zvyčajne aj plné chutí. Rovnako to platí aj pre rizoto s červenou repou a gaštanmi. Repa ryžu krásne zafarbí a opečené plátky gaštanov ju ochutia nezvyčajným spôsobom. Nakoniec ešte pridajte feta syr a tymián a máte dokonalé rizoto na bežnú, ale aj slávnostnejšiu príležitosť.

Ingrediencie

  • 1 kscibuľa

  • 1 strúčikcesnaku

  • 2 PLolivový olej

  • 250 gryža arborio

  • 250 mlbiele víno

  • 150 gsterilizovaná červená repa

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • 70 gjedlé gaštany

  • 80 gmaslo

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek)

  • 50 gsyr feta

Postup

  1. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame na jemno a orestujeme na oleji. Potom pridáme ryžu, podlejeme vínom a za stáleho miešania ho necháme zredukovať.

  2. Repu nakrájame na menšie kúsky a pridáme k ryži. Za stáleho miešania podlievame zeleninovým vývarom a varíme, pokým ryža nezmäkne.

  3. Jedlé gaštany nakrájame na plátky a opražíme na panvici na sucho. Potom ich vmiešame k ryži. Hotové rizoto zjemníme maslom a dochutíme soľou, korením a tymiánom. Nakoniec rizoto posypeme rozdrobeným syrom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Večera
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.