Rizoto s červenou repou a gaštanmi
Farebné jedlo je zvyčajne aj plné chutí. Rovnako to platí aj pre rizoto s červenou repou a gaštanmi. Repa ryžu krásne zafarbí a opečené plátky gaštanov ju ochutia nezvyčajným spôsobom. Nakoniec ešte pridajte feta syr a tymián a máte dokonalé rizoto na bežnú, ale aj slávnostnejšiu príležitosť.
Ingrediencie
1 kscibuľa
1 strúčikcesnaku
2 PLolivový olej
250 gryža arborio
250 mlbiele víno
150 gsterilizovaná červená repa
1000 mlzeleninový vývar
70 gjedlé gaštany
80 gmaslo
soľ
mleté čierne korenie
čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek)
50 gsyr feta
Postup
Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame na jemno a orestujeme na oleji. Potom pridáme ryžu, podlejeme vínom a za stáleho miešania ho necháme zredukovať.
Repu nakrájame na menšie kúsky a pridáme k ryži. Za stáleho miešania podlievame zeleninovým vývarom a varíme, pokým ryža nezmäkne.
Jedlé gaštany nakrájame na plátky a opražíme na panvici na sucho. Potom ich vmiešame k ryži. Hotové rizoto zjemníme maslom a dochutíme soľou, korením a tymiánom. Nakoniec rizoto posypeme rozdrobeným syrom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre