Rozpečený syr halloumi so zeleninou a pestom
Grilovaná zelenina a syr rozhodne nie sú nudné. V tejto podobe je rozpečený syr halloumi so zeleninou a pestom lákadlom aj pre tých, ktorí sa zelenine vyhýbajú oblúkom. Vyskúšajte, je to jednoduchý recept, ale veľmi chutný.
Ingrediencie
800 gcícer v slanom náleve
400 gcherry paradajky
3 PLbalzamikový ocot
2 PLolivový olej
soľ
mleté čierne korenie
300 g(listy) kučeravý kel
350 ghalloumi syr
130 gbazalkové pesto
1 hrsťčervená bazalka
pita chlieb
Postup
Precedený cícer s paradajkami vložíme do pekáča, pokvapkáme octom a olejom. Ochutíme soľou s korením a premiešame. Takto pripravenú zeleninu pečieme pri 220 °C asi 10 minút pokým paradajky nezačnú mäknúť.
Listy kelu natrháme na kúsky, ktoré sparíme v osolenej vode a precedíme. Ihneď schladíme v ľadovej vode, znovu precedíme a pomocou utierky ich osušíme.
Kel pridáme do pekáča a všetko zľahka primiešame. Navrch položíme plátky halloumi a zapečieme ich pod grilom približne 5 minút.
Rozpečený syr pokvapkáme pestom, posypeme bazalkou a podávame s chrumkavým chlebom pita. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre