Rozpečený syr halloumi so zeleninou a pestom

Rozpečený syr halloumi so zeleninou a pestom

Grilovaná zelenina a syr rozhodne nie sú nudné. V tejto podobe je rozpečený syr halloumi so zeleninou a pestom lákadlom aj pre tých, ktorí sa zelenine vyhýbajú oblúkom. Vyskúšajte, je to jednoduchý recept, ale veľmi chutný.

Ingrediencie

  • 800 gcícer v slanom náleve

  • 400 gcherry paradajky

  • 3 PLbalzamikový ocot

  • 2 PLolivový olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 300 g(listy) kučeravý kel

  • 350 ghalloumi syr

  • 130 gbazalkové pesto

  • 1 hrsťčervená bazalka

  • pita chlieb

Postup

  1. Precedený cícer s paradajkami vložíme do pekáča, pokvapkáme octom a olejom. Ochutíme soľou s korením a premiešame. Takto pripravenú zeleninu pečieme pri 220 °C asi 10 minút pokým paradajky nezačnú mäknúť.

  2. Listy kelu natrháme na kúsky, ktoré sparíme v osolenej vode a precedíme. Ihneď schladíme v ľadovej vode, znovu precedíme a pomocou utierky ich osušíme.

  3. Kel pridáme do pekáča a všetko zľahka primiešame. Navrch položíme plátky halloumi a zapečieme ich pod grilom približne 5 minút.

  4. Rozpečený syr pokvapkáme pestom, posypeme bazalkou a podávame s chrumkavým chlebom pita. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Grilovačka
Bezmäsité jedlá
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.