Rozpečený syr s lístkovými slimákmi

Rozpečený syr s lístkovými slimákmi

Pri príprave pohostenia pre návštevu vás určite poteší nová inšpirácia. Rozpečený syr s lístkovými slimákmi je nenáročný recept, ktorého výsledok spojí tekutý syr a chrumkavé slané pečivo do jedného celku. Stačí si vziať slimáčika a namáčať ho do syra, táto skvelá dobrota vás zachráni, aj keď sa návšteva ohlási na poslednú chvíľu.

Ingrediencie

  • 1 ksveľký okrúhly hermelín syr alebo camembert

  • 50 gvlašské orechy

  • 1 strúčikcesnaku

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 5 PLolivový olej

  • 1 hrsťčerstvá petržlenová vňať

  • 1 kschladené lístkové cesto (rozvaľkané)

  • 1 ksvajce na potretie

  • 50 gsušené ovocie (marhule, hrozienka, slivky)

Postup

  1. Syr položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 až 20 minút.

  2. Medzitým rozmixujeme dohladka orechy, olúpaný cesnak, soľ, korenie, olej a petržlenovú vňať. Pripraveným pestom potrieme rozbalené lístkové cesto. Zrolujeme ho, potrieme rozšľahaným vajcom a pokrájame na kolieska hrubé asi 1 cm.

  3. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 200 °C asi 20 minút dozlatista. Hotové slimáky rozložíme okolo syra na tanier a môžeme doplniť sušeným ovocím podľa chuti. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Prílohy
Večera
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.