Rozpečený syr s lístkovými slimákmi
Pri príprave pohostenia pre návštevu vás určite poteší nová inšpirácia. Rozpečený syr s lístkovými slimákmi je nenáročný recept, ktorého výsledok spojí tekutý syr a chrumkavé slané pečivo do jedného celku. Stačí si vziať slimáčika a namáčať ho do syra, táto skvelá dobrota vás zachráni, aj keď sa návšteva ohlási na poslednú chvíľu.
Ingrediencie
1 ksveľký okrúhly hermelín syr alebo camembert
50 gvlašské orechy
1 strúčikcesnaku
soľ
mleté čierne korenie
5 PLolivový olej
1 hrsťčerstvá petržlenová vňať
1 kschladené lístkové cesto (rozvaľkané)
1 ksvajce na potretie
50 gsušené ovocie (marhule, hrozienka, slivky)
Postup
Syr položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 až 20 minút.
Medzitým rozmixujeme dohladka orechy, olúpaný cesnak, soľ, korenie, olej a petržlenovú vňať. Pripraveným pestom potrieme rozbalené lístkové cesto. Zrolujeme ho, potrieme rozšľahaným vajcom a pokrájame na kolieska hrubé asi 1 cm.
Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 200 °C asi 20 minút dozlatista. Hotové slimáky rozložíme okolo syra na tanier a môžeme doplniť sušeným ovocím podľa chuti. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre