Ružové tiramisu s malinami a bazovým sirupom
Je vašou vášňou príprava sladkých dezertov? V tom prípade bude pre vás ťažké odolať receptu na ružové tiramisu. Tiramisu si už obľúbil celý svet a okrem klasickej kávovej príchute sa pripravuje aj v rôznych ovocných verziách. Jednou z možností je aj malinová šťava, ktorá sa skvele dopĺňa s chuťou bazového sirupu.
Na náplň
250 gmascarpone
150 gpráškový cukor
300 ml33 % smotana na šľahanie
1 balenievanilkový cukor
100 gmaliny
100 mlbazový sirup
200 mlplnotučné mlieko
200 gcukrárske piškóty
Na dokončenie
jedlé kvety na ozdobenie
maliny na ozdobenie
Postup
Mascarpone zmiešame s cukrom. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom na pevnú šľahačku a vmiešame do mascarpone.
Maliny prepasírujeme a polovicu šťavy vlejeme do pripravenej náplne.
Zvyšnú malinovú šťavu vmiešame do sirupu a následne zmiešame s mliekom.
Do formy dáme asi tretinu krému a rozložíme polovicu piškót namočených v zmesi sirupu a mlieka.
Rozotrieme druhú tretinu krému a postup opakujeme, potom uhladíme povrch. Dáme asi na 4 hodiny do chladničky.
Pred podávaním povrch ozdobíme jedlými kvetmi a malinami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre