Ružové tiramisu s malinami a bazovým sirupom

Ružové tiramisu s malinami a bazovým sirupom

Je vašou vášňou príprava sladkých dezertov? V tom prípade bude pre vás ťažké odolať receptu na ružové tiramisu. Tiramisu si už obľúbil celý svet a okrem klasickej kávovej príchute sa pripravuje aj v rôznych ovocných verziách. Jednou z možností je aj malinová šťava, ktorá sa skvele dopĺňa s chuťou bazového sirupu.

Na náplň

  • 250 gmascarpone

  • 150 gpráškový cukor

  • 300 ml33 % smotana na šľahanie

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 100 gmaliny

  • 100 mlbazový sirup

  • 200 mlplnotučné mlieko

  • 200 gcukrárske piškóty

Na dokončenie

  • jedlé kvety na ozdobenie

  • maliny na ozdobenie

Postup

  1. Mascarpone zmiešame s cukrom. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom na pevnú šľahačku a vmiešame do mascarpone.

  2. Maliny prepasírujeme a polovicu šťavy vlejeme do pripravenej náplne.

  3. Zvyšnú malinovú šťavu vmiešame do sirupu a následne zmiešame s mliekom.

  4. Do formy dáme asi tretinu krému a rozložíme polovicu piškót namočených v zmesi sirupu a mlieka.

  5. Rozotrieme druhú tretinu krému a postup opakujeme, potom uhladíme povrch. Dáme asi na 4 hodiny do chladničky.

  6. Pred podávaním povrch ozdobíme jedlými kvetmi a malinami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.