Rybacia polievka s hríbmi

Rybacia polievka s hríbmi

Rybacia polievka s hríbmi pôsobí v správnom sviatočnom riade, ako umelecké dielo. Je to lahodná, biela a krémová polievka, ktorej nechýba plná chuť sušených hríbov, kaprieho mäsa a sladkosť kúskov mrkvy. Vyskúšajte, možno to bude váš nový vianočný favorit, ktorý spestrí slávnostnú tabuľu.

Na prípravu polievky

  • 200 gmäso z kapra

  • 1000 mlrybací vývar

  • 70 gmaslo

  • 40 ghladká múka

  • 120 gmrkva

  • 1 hrsťsušené hríby (cez noc namočené vo vode)

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na dokončenie

  • 2 plátkytoastový chlieb

  • 100 mlsmotana

  • čerstvá pažítka na ozdobenie

Postup

  1. Kapra uvaríme v rybacom vývare, varíme asi 8 až 10 minút. Vyberieme a odložíme na bok.

  2. Na panvici nahrejeme polovicu masla, pridáme hladkú múku, restujeme 5 minút a zalejeme vriacim rybacím vývarom. Mrkvu olúpeme, nakrájame na kolieska a pridáme do vývaru, ďalej vložíme huby, osolíme, okoreníme a varíme na miernom ohni asi 15 minút.

  3. Z toastového chleba vykrojíme požadované tvary a opečieme ich na panvici na druhej polovici masla z oboch strán do zlatista.

  4. Polievku zjemníme smotanou, dochutíme soľou a korením. Pri podávaní do každej porcie vložíme kaprie mäso, pridáme krutóny a posypeme pažítkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Ryby
Slovensko
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.