Rybacia polievka s hríbmi
Rybacia polievka s hríbmi pôsobí v správnom sviatočnom riade, ako umelecké dielo. Je to lahodná, biela a krémová polievka, ktorej nechýba plná chuť sušených hríbov, kaprieho mäsa a sladkosť kúskov mrkvy. Vyskúšajte, možno to bude váš nový vianočný favorit, ktorý spestrí slávnostnú tabuľu.
Na prípravu polievky
200 gmäso z kapra
1000 mlrybací vývar
70 gmaslo
40 ghladká múka
120 gmrkva
1 hrsťsušené hríby (cez noc namočené vo vode)
soľ
mleté čierne korenie
Na dokončenie
2 plátkytoastový chlieb
100 mlsmotana
čerstvá pažítka na ozdobenie
Postup
Kapra uvaríme v rybacom vývare, varíme asi 8 až 10 minút. Vyberieme a odložíme na bok.
Na panvici nahrejeme polovicu masla, pridáme hladkú múku, restujeme 5 minút a zalejeme vriacim rybacím vývarom. Mrkvu olúpeme, nakrájame na kolieska a pridáme do vývaru, ďalej vložíme huby, osolíme, okoreníme a varíme na miernom ohni asi 15 minút.
Z toastového chleba vykrojíme požadované tvary a opečieme ich na panvici na druhej polovici masla z oboch strán do zlatista.
Polievku zjemníme smotanou, dochutíme soľou a korením. Pri podávaní do každej porcie vložíme kaprie mäso, pridáme krutóny a posypeme pažítkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre