Rybie filé s chrumkavou krustou a repovými cestovinami

Rybie filé s chrumkavou krustou a repovými cestovinami

Jedli ste už niekedy rybie filé s chrumkavou krustou a repovými cestovinami? Ak nie a zaujal vás popis tohto jedla, určite ho pripravte, čo najskôr. Výsledok je neuveriteľne chutný, farebný a dokážete ním prekvapiť celú rodinu. Ľahké jedlo, ako je aj toto, sa skvele hodí aj na letnú oslavu.

Ingrediencie

  • 4 ksrybie filé z tresky

  • soľ podľa chuti

  • 1 ČLsladká paprika

  • 2 vetvičkyčerstvý tymián

  • (niekoľko ks) 3 dni stará žemľa na strúhanku

  • 100 gsyr Gran Moravia

  • 1 PLsušený cesnak

  • 2 ksčervená repa

  • 400 grepové cestoviny

  • olivový olej na smaženie

  • 6 ks(listy) kučeravý kel

  • citrón k servírovaniu

Postup

  1. Rybie filé osolíme zo všetkých strán, ochutíme paprikou, posypeme tymiánom, rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C asi 5 minút.

  2. Žemle rozmixujeme v nádobe na hrubšiu strúhanku. Nastrúhaný syr zmiešame so strúhankou, sušeným cesnakom. Zmesou pokryjeme celé kúsky filé a zapečieme na niekoľko minút v rúre pod grilom, kým nezíska zlatistú farbu.

  3. Repy olúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme ich variť do osolenej vody. Akonáhle voda začne vrieť, pridáme cestoviny a varíme domäkka. Potom precedíme.

  4. Medzitým na troche olivového oleja opečieme na kúsky nakrájaný kel a zľahka osolíme. Vmiešame do nej precedené cestoviny s repou a podávame s rybou a kúskom citróna. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Ryby
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.