Rybie filé s chrumkavou krustou a repovými cestovinami
Jedli ste už niekedy rybie filé s chrumkavou krustou a repovými cestovinami? Ak nie a zaujal vás popis tohto jedla, určite ho pripravte, čo najskôr. Výsledok je neuveriteľne chutný, farebný a dokážete ním prekvapiť celú rodinu. Ľahké jedlo, ako je aj toto, sa skvele hodí aj na letnú oslavu.
Ingrediencie
4 ksrybie filé z tresky
soľ podľa chuti
1 ČLsladká paprika
2 vetvičkyčerstvý tymián
(niekoľko ks) 3 dni stará žemľa na strúhanku
100 gsyr Gran Moravia
1 PLsušený cesnak
2 ksčervená repa
400 grepové cestoviny
olivový olej na smaženie
6 ks(listy) kučeravý kel
citrón k servírovaniu
Postup
Rybie filé osolíme zo všetkých strán, ochutíme paprikou, posypeme tymiánom, rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C asi 5 minút.
Žemle rozmixujeme v nádobe na hrubšiu strúhanku. Nastrúhaný syr zmiešame so strúhankou, sušeným cesnakom. Zmesou pokryjeme celé kúsky filé a zapečieme na niekoľko minút v rúre pod grilom, kým nezíska zlatistú farbu.
Repy olúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme ich variť do osolenej vody. Akonáhle voda začne vrieť, pridáme cestoviny a varíme domäkka. Potom precedíme.
Medzitým na troche olivového oleja opečieme na kúsky nakrájaný kel a zľahka osolíme. Vmiešame do nej precedené cestoviny s repou a podávame s rybou a kúskom citróna. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre