Rýchla čerešňová torta z lístkového cesta
Letná pochúťka, ktorú si obľúbite okamžite. Rýchla čerešňová torta z lístkového cesta je jednoduchá, šťavnatá a ako stvorená na to, aby oslávila krásne slnečné dni. Doprajte si kúsok studenej torty a spríjemnite si deň.
Na tortu
400 glístkové cesto
250 gčerešne + na ozdobenie
50 gkrupicový cukor
2 PLkukuričný škrob
50 mlgriotka
Na krém
300 g40 % smotana
250 gtučný tvaroh
3 PLpráškový cukor
Na polevu
1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna
5 PLpráškový cukor
1 PLmaslo
Postup
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát, z ktorého vykrojíme tri kruhy s priemerom asi 20 cm. Položíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie a popicháme vidličkou. Jeden kruh pokrájame na 6 alebo 7 trojuholníkov. Pečieme ich vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 35 minút.
Čerešne odkôstkujeme, premiešame s krupicovým cukrom a škrobom. Podlejeme trochou vody a griotkou, prevaríme asi 3 až 5 minút.
Čerešňový rozvar rozotrieme na spodný, vychladnutý korpus. Smotanu premiešame s tvarohom a cukrom a vyšľaháme na pevný krém. Polovicu krému nastriekame na čerešne pomocou cukrárskeho vrecka, prikryjeme druhým plátom a nastriekame zvyšný krém.
Navrch položíme trojuholníčky cesta, ktoré potrieme polevou z citrónovej šťavy, cukru a rozpusteného masla. Ozdobíme čerešňami a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre