Rýchla čerešňová torta z lístkového cesta

Rýchla čerešňová torta z lístkového cesta

Letná pochúťka, ktorú si obľúbite okamžite. Rýchla čerešňová torta z lístkového cesta je jednoduchá, šťavnatá a ako stvorená na to, aby oslávila krásne slnečné dni. Doprajte si kúsok studenej torty a spríjemnite si deň.

Na tortu

  • 400 glístkové cesto

  • 250 gčerešne + na ozdobenie

  • 50 gkrupicový cukor

  • 2 PLkukuričný škrob

  • 50 mlgriotka

Na krém

  • 300 g40 % smotana

  • 250 gtučný tvaroh

  • 3 PLpráškový cukor

Na polevu

  • 1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna

  • 5 PLpráškový cukor

  • 1 PLmaslo

Postup

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát, z ktorého vykrojíme tri kruhy s priemerom asi 20 cm. Položíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie a popicháme vidličkou. Jeden kruh pokrájame na 6 alebo 7 trojuholníkov. Pečieme ich vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 35 minút.

  2. Čerešne odkôstkujeme, premiešame s krupicovým cukrom a škrobom. Podlejeme trochou vody a griotkou, prevaríme asi 3 až 5 minút.

  3. Čerešňový rozvar rozotrieme na spodný, vychladnutý korpus. Smotanu premiešame s tvarohom a cukrom a vyšľaháme na pevný krém. Polovicu krému nastriekame na čerešne pomocou cukrárskeho vrecka, prikryjeme druhým plátom a nastriekame zvyšný krém.

  4. Navrch položíme trojuholníčky cesta, ktoré potrieme polevou z citrónovej šťavy, cukru a rozpusteného masla. Ozdobíme čerešňami a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Tip redakcie
Dezerty
Koláče
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.