Rýchla čína s kuracím mäsom a ryžovými rezancami
Väčšinou sa čínske jedlá pripravujú ako minútky na panvici a ani rýchla čína s kuracím mäsom nie je výnimkou. Bude vám stačiť iba niekoľko minút, počas ktorých vytvoríte jedlo plné chrumkavej zeleniny, opečeného mäsa a jemných rezancov s chuťou sójovej omáčky. Určite vyskúšajte, môžete pridať aj zázvor alebo citrónovú trávu.
Ingrediencie
3 kskuracie stehenné rezne
soľ
mleté čierne korenie
200 gguľaté ryžové rezance
2 ksmrkva
1 ksčervená paprika
1 kspór
1 ksčervená cibuľa
1/2 ksbrokolica
rastlinný olej
100 mlsójová omáčka
1 PLškrob
1 hrsťmungo klíčky
Postup
Mäso nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme. Rezance zalejeme vriacou vodou a necháme asi 5 minút (alebo podľa návodu) zmäknúť a precedíme ich.
Mrkvu, papriku, pór a cibuľu nakrájame na rezance. Brokolicu rozdelíme na malé ružičky. Na troche rozpáleného oleja mäso prudko opečieme do zlatista a odložíme na bok. Na panvicu vsypeme nakrájanú zeleninu, tiež ju sprudka opečieme a potom k nej vrátime aj mäso.
Sójovú omáčku zriedime v pomere 1:1 s vodou a rozmiešame so škrobom. Zmes vlejeme do panvice s mäsom, necháme za stáleho miešania prejsť varom a stiahneme z variča. Nakoniec vmiešame klíčky a rezance. Ihneď servírujeme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre