Rýchla čína s kuracím mäsom a ryžovými rezancami

Rýchla čína s kuracím mäsom a ryžovými rezancami

Väčšinou sa čínske jedlá pripravujú ako minútky na panvici a ani rýchla čína s kuracím mäsom nie je výnimkou. Bude vám stačiť iba niekoľko minút, počas ktorých vytvoríte jedlo plné chrumkavej zeleniny, opečeného mäsa a jemných rezancov s chuťou sójovej omáčky. Určite vyskúšajte, môžete pridať aj zázvor alebo citrónovú trávu.

Ingrediencie

  • 3 kskuracie stehenné rezne

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 200 gguľaté ryžové rezance

  • 2 ksmrkva

  • 1 ksčervená paprika

  • 1 kspór

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 1/2 ksbrokolica

  • rastlinný olej

  • 100 mlsójová omáčka

  • 1 PLškrob

  • 1 hrsťmungo klíčky

Postup

  1. Mäso nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme. Rezance zalejeme vriacou vodou a necháme asi 5 minút (alebo podľa návodu) zmäknúť a precedíme ich.

  2. Mrkvu, papriku, pór a cibuľu nakrájame na rezance. Brokolicu rozdelíme na malé ružičky. Na troche rozpáleného oleja mäso prudko opečieme do zlatista a odložíme na bok. Na panvicu vsypeme nakrájanú zeleninu, tiež ju sprudka opečieme a potom k nej vrátime aj mäso.

  3. Sójovú omáčku zriedime v pomere 1:1 s vodou a rozmiešame so škrobom. Zmes vlejeme do panvice s mäsom, necháme za stáleho miešania prejsť varom a stiahneme z variča. Nakoniec vmiešame klíčky a rezance. Ihneď servírujeme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Ázia
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.