Rýchla šošovicová polievka

Rýchla šošovicová polievka

Rýchla šošovicová polievka je skvelým základom každého menu. Je zdravá, plná zeleniny a jej príprava nezaberie viac ako pol hodiny. Napriek svojej jednoduchosti je to dokonalý recept, ktorý zahreje, zasýti a dodá organizmu potrebné vitamíny. Vedeli ste, že červená šošovica plne nahrádza mäso, pretože je to komplexná bielkovina?

Ingrediencie

  • 200 gčervená šošovica

  • 2 ksmrkva

  • 4 kscherry paradajky

  • 100 gmrazený hrášok

  • 1 kscibuľa

  • 6 strúčikovcesnaku

  • 150 gparadajky

  • 2 PLolivový olej

  • 1 ČLúdená mletá paprika

  • 1 ČLdrvená rasca

  • 1 ksbobkový list

  • 800 mlzeleninový vývar

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 8 vetvičiekčerstvý tymián

  • 1 kschilli papričky

  • jarná cibuľka na ozdobenie

Postup

  1. Šošovicu prepláchneme vodou a necháme odkvapkať. Mrkvu olúpeme, jednu nakrájame na kocky, druhú na rezance, cherry paradajky prekrojíme na polovice, hrášok prepláchneme a tiež necháme odkvapkať.

  2. Cibuľu s cesnakom olúpeme a spolu s veľkými paradajkami nakrájame na kocky. V hrnci na oleji opečieme cibuľu, cesnak, kocky mrkvy, pridáme papriku, rascu, bobkový list, odkvapkanú šošovicu, zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Potom vyberieme bobkový list a rozmixujeme do hladka. Dochutíme soľou, korením, tymiánom a podľa potreby pridáme vodu.

  3. Na panvici na olivovom oleji sprudka orestujeme mrkvové rezance, polovice cherry paradajok, pridáme do polievky spolu s hráškom, kúskami chilli papričky, jarnou cibuľkou a podávame napríklad s pita chlebom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
Bezlaktózové jedlá
Bezlepkové jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.