Rýchla šošovicová polievka
Rýchla šošovicová polievka je skvelým základom každého menu. Je zdravá, plná zeleniny a jej príprava nezaberie viac ako pol hodiny. Napriek svojej jednoduchosti je to dokonalý recept, ktorý zahreje, zasýti a dodá organizmu potrebné vitamíny. Vedeli ste, že červená šošovica plne nahrádza mäso, pretože je to komplexná bielkovina?
Ingrediencie
200 gčervená šošovica
2 ksmrkva
4 kscherry paradajky
100 gmrazený hrášok
1 kscibuľa
6 strúčikovcesnaku
150 gparadajky
2 PLolivový olej
1 ČLúdená mletá paprika
1 ČLdrvená rasca
1 ksbobkový list
800 mlzeleninový vývar
soľ
mleté čierne korenie
8 vetvičiekčerstvý tymián
1 kschilli papričky
jarná cibuľka na ozdobenie
Postup
Šošovicu prepláchneme vodou a necháme odkvapkať. Mrkvu olúpeme, jednu nakrájame na kocky, druhú na rezance, cherry paradajky prekrojíme na polovice, hrášok prepláchneme a tiež necháme odkvapkať.
Cibuľu s cesnakom olúpeme a spolu s veľkými paradajkami nakrájame na kocky. V hrnci na oleji opečieme cibuľu, cesnak, kocky mrkvy, pridáme papriku, rascu, bobkový list, odkvapkanú šošovicu, zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Potom vyberieme bobkový list a rozmixujeme do hladka. Dochutíme soľou, korením, tymiánom a podľa potreby pridáme vodu.
Na panvici na olivovom oleji sprudka orestujeme mrkvové rezance, polovice cherry paradajok, pridáme do polievky spolu s hráškom, kúskami chilli papričky, jarnou cibuľkou a podávame napríklad s pita chlebom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre