Smažená klasika sa dá pripraviť viacerými spôsobmi. Vyskúšajte rýchle domáce langoše bez kysnutia, ktoré potešia naozaj každého. Aj ten, kto nerád čaká a aj ten, kto nerád pracuje s kysnutým cestom, istotne ocení jednoduchý recept, na ktorom nie je čo pokaziť. A hoci do cesta budete potrebovať aj kvasnice, nemusia kysnúť a tak stačí cesto vymiešať a hneď aj vysmážať.
500 ghladká múka
1 ČLsoľ
1/2 balenieprášok do pečiva
1 PLrastlinný olej + olej na smaženie
20 gdroždie
140 gbiely jogurt
250 mlmlieko
slanina nakrájaná na kocky
kyslá smotana
strúhaný syr typu eidam
bazalka
soľ
mleté čierne korenie
V miske zmiešame všetky suroviny na cesto a vypracujeme hladkú hmotu, ktorá sa oddeľuje od stien misky. Cesto potom preložíme na pracovnú dosku, rozdelíme ho na 8 až 10 dielov a každý rozvaľkáme a každý rozvaľkáme na guľatú placku.
Langoše smažíme na rozpálenom oleji z oboch strán.
Slaninu opečieme na panvici do chrumkava. Hotové langoše potrieme kyslou smotanou, posypeme kockami slaniny, nastrúhaným syrom a ozdobíme bazalkou. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Dobrú chuť!
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre
© Copyright 2025 - Varíme spolu
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.