Rýchle domáce langoše bez kysnutia

Rýchle domáce langoše bez kysnutia

Smažená klasika sa dá pripraviť viacerými spôsobmi. Vyskúšajte rýchle domáce langoše bez kysnutia, ktoré potešia naozaj každého. Aj ten, kto nerád čaká a aj ten, kto nerád pracuje s kysnutým cestom, istotne ocení jednoduchý recept, na ktorom nie je čo pokaziť. A hoci do cesta budete potrebovať aj kvasnice, nemusia kysnúť a tak stačí cesto vymiešať a hneď aj vysmážať.

Na cesto

  • 500 ghladká múka

  • 1 ČLsoľ

  • 1/2 balenieprášok do pečiva

  • 1 PLrastlinný olej + olej na smaženie

  • 20 gdroždie

  • 140 gbiely jogurt

  • 250 mlmlieko

Na podávanie

  • slanina nakrájaná na kocky

  • kyslá smotana

  • strúhaný syr typu eidam

  • bazalka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. V miske zmiešame všetky suroviny na cesto a vypracujeme hladkú hmotu, ktorá sa oddeľuje od stien misky. Cesto potom preložíme na pracovnú dosku, rozdelíme ho na 8 až 10 dielov a každý rozvaľkáme a každý rozvaľkáme na guľatú placku.

  2. Langoše smažíme na rozpálenom oleji z oboch strán.

  3. Slaninu opečieme na panvici do chrumkava. Hotové langoše potrieme kyslou smotanou, posypeme kockami slaniny, nastrúhaným syrom a ozdobíme bazalkou. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.