Šalát tabouleh s bulgurom
Šalát tabouleh s bulgurom má možno trochu záhadný názov, ale vlastne sa ani nie je čo diviť. Je to jedlo inšpirované Blízkym východom, ktoré sa nezaobíde bez byliniek. Tento chutný bezmäsitý šalát pripravíte raz-dva, aj preto je to ideálne letné jedlo, ktoré nezaberie veľa času a netreba pri ňom dlho používať sporák.
Ingrediencie
120 gbulgur
1 ČLsoľ
4 ksparadajky
40 ghladkolistý petržlen (vňať)
20 gčerstvá mäta (lístky)
5 PLolivový olej
1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna
šalát (listy) na servírovanie
citrón na podávanie
Postup
Bulgur zalejeme 250 ml vriacej vody, pridáme soľ a zakryjeme pokrievkou. Takto varíme asi 5 minút, potom necháme dôjsť odložené bokom, ale stále zakryté pokrievkou aspoň 15 minút.
Medzitým nakrájame paradajky nadrobno, petržlenovú vňať a mätu nasekáme.
Uvarený bulgur zmiešame s olivovým olejom a citrónovou šťavou podľa chuti. Primiešame paradajky a bylinky, osolíme, okoreníme a necháme 10 minút marinovať pri izbovej teplote.
Šalát môžeme servírovať v listoch ľadového šalátu, ktoré použijeme ako misky. Podávame s citrónom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre