Šalát tabouleh s bulgurom

Šalát tabouleh s bulgurom

Šalát tabouleh s bulgurom má možno trochu záhadný názov, ale vlastne sa ani nie je čo diviť. Je to jedlo inšpirované Blízkym východom, ktoré sa nezaobíde bez byliniek. Tento chutný bezmäsitý šalát pripravíte raz-dva, aj preto je to ideálne letné jedlo, ktoré nezaberie veľa času a netreba pri ňom dlho používať sporák.

Ingrediencie

  • 120 gbulgur

  • 1 ČLsoľ

  • 4 ksparadajky

  • 40 ghladkolistý petržlen (vňať)

  • 20 gčerstvá mäta (lístky)

  • 5 PLolivový olej

  • 1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna

  • šalát (listy) na servírovanie

  • citrón na podávanie

Postup

  1. Bulgur zalejeme 250 ml vriacej vody, pridáme soľ a zakryjeme pokrievkou. Takto varíme asi 5 minút, potom necháme dôjsť odložené bokom, ale stále zakryté pokrievkou aspoň 15 minút.

  2. Medzitým nakrájame paradajky nadrobno, petržlenovú vňať a mätu nasekáme.

  3. Uvarený bulgur zmiešame s olivovým olejom a citrónovou šťavou podľa chuti. Primiešame paradajky a bylinky, osolíme, okoreníme a necháme 10 minút marinovať pri izbovej teplote.

  4. Šalát môžeme servírovať v listoch ľadového šalátu, ktoré použijeme ako misky. Podávame s citrónom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Šaláty
Bezmäsité jedlá
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.