Schwarzwaldská štóla s višňami

Schwarzwaldská štóla s višňami

Tradičná nemecká dobrota má veľa podôb. Schwarzwaldská štóla s višňami je trochu iná, ako ju poznáme, ale stále je plná chutí. Najlepšie urobíte, ak ju vychladnutú a upečenú zabalíte do alobalu alebo papiera na pečenie a necháte dva až tri týždne odležať.

Na cesto

  • 80 gmaslo

  • 60 gpráškový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 200 gmäkký tvaroh

  • 1 ksvajce

  • 250 ghladká múka

  • 1/2 baleniekypriaci prášok do pečiva

Na náplň

  • 500 mlvišňový kompót

  • 50 gčokoláda na varenie

Na dokončenie

  • 40 gmaslo

  • 20 gpráškový cukor

Postup

  1. Zmäknuté maslo trieme s obomi druhmi cukru do peny. Pridáme tvaroh, vajce a múku zmiešame s práškom do pečiva a vypracujeme hladké cesto.

  2. Cesto rozvaľkáme na plát s veľkosťou 30x30 cm. Na dve tretiny plochy položíme odkvapkanými a vykôstkovanými višňami, posypeme nastrúhanou čokoládou a zvinieme.

  3. Štólu prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre pri 175 °C asi 50 minút.

  4. Horúcu štólu potrieme rozpusteným maslom a posypeme cukrom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
Nemecko
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.