Schwarzwaldská štóla s višňami
Tradičná nemecká dobrota má veľa podôb. Schwarzwaldská štóla s višňami je trochu iná, ako ju poznáme, ale stále je plná chutí. Najlepšie urobíte, ak ju vychladnutú a upečenú zabalíte do alobalu alebo papiera na pečenie a necháte dva až tri týždne odležať.
Na cesto
80 gmaslo
60 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
200 gmäkký tvaroh
1 ksvajce
250 ghladká múka
1/2 baleniekypriaci prášok do pečiva
Na náplň
500 mlvišňový kompót
50 gčokoláda na varenie
Na dokončenie
40 gmaslo
20 gpráškový cukor
Postup
Zmäknuté maslo trieme s obomi druhmi cukru do peny. Pridáme tvaroh, vajce a múku zmiešame s práškom do pečiva a vypracujeme hladké cesto.
Cesto rozvaľkáme na plát s veľkosťou 30x30 cm. Na dve tretiny plochy položíme odkvapkanými a vykôstkovanými višňami, posypeme nastrúhanou čokoládou a zvinieme.
Štólu prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre pri 175 °C asi 50 minút.
Horúcu štólu potrieme rozpusteným maslom a posypeme cukrom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre