Silvestrovské vajíčkové chlebíčky

Silvestrovské vajíčkové chlebíčky

Ražný chlieb sa perfektne hodí k chuti vajec. Vyskúšajte preto spojenie vajíčkovej nátierky na tenkých plátkoch tmavého chlebíka a zistíte, že táto dvojica sa ideálne dopĺňa. Sýty chlieb so sýtou nátierkou sú super tipom na pohostenie pre návštevu alebo na rýchlu večeru.

Ingrediencie

  • 12 ksvajcia

  • 1 ksjarná cibuľka

  • 1/2 ksčervená paprika

  • 3 PLmajonéza

  • 150 gsmotanový krémový čerstvý syr

  • 1 PLdijonska horčica

  • 1 ČLsoľ

  • 1 štipkamleté čierne korenie

  • 1 kschilli papričky

  • ražný chlieb (niekoľko plátkov)

  • čerstvá žerucha

Postup

  1. Vajcia vložíme do vriacej vody a varíme 6 minút. Schladíme ich studenou vodou a po vychladnutí olúpeme. Šesť vajec nasekáme nadrobno, zvyšné ponecháme na ozdobu. Jarnú cibuľku s paprikou očistíme a nasekáme nadrobno.

  2. Vajcia zmiešame s majonézou, cibuľkou, paprikou a syrom. Dochutíme horčicou, soľou a korením. Necháme odležať na chladnom mieste.

  3. Plátky chleba opečieme nasucho na panvici z oboch strán do zlatista a zvyšné vajcia prepolíme. Chilli očistíme a nakrájame na tenké kolieska.

  4. Na chleby rozdelíme nátierku, pridáme vajce, chilli, žeruchu, okoreníme a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Večera
Bezmäsité jedlá
Slovensko
Silvester

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.