Silvestrovské vajíčkové chlebíčky
Ražný chlieb sa perfektne hodí k chuti vajec. Vyskúšajte preto spojenie vajíčkovej nátierky na tenkých plátkoch tmavého chlebíka a zistíte, že táto dvojica sa ideálne dopĺňa. Sýty chlieb so sýtou nátierkou sú super tipom na pohostenie pre návštevu alebo na rýchlu večeru.
Ingrediencie
12 ksvajcia
1 ksjarná cibuľka
1/2 ksčervená paprika
3 PLmajonéza
150 gsmotanový krémový čerstvý syr
1 PLdijonska horčica
1 ČLsoľ
1 štipkamleté čierne korenie
1 kschilli papričky
ražný chlieb (niekoľko plátkov)
čerstvá žerucha
Postup
Vajcia vložíme do vriacej vody a varíme 6 minút. Schladíme ich studenou vodou a po vychladnutí olúpeme. Šesť vajec nasekáme nadrobno, zvyšné ponecháme na ozdobu. Jarnú cibuľku s paprikou očistíme a nasekáme nadrobno.
Vajcia zmiešame s majonézou, cibuľkou, paprikou a syrom. Dochutíme horčicou, soľou a korením. Necháme odležať na chladnom mieste.
Plátky chleba opečieme nasucho na panvici z oboch strán do zlatista a zvyšné vajcia prepolíme. Chilli očistíme a nakrájame na tenké kolieska.
Na chleby rozdelíme nátierku, pridáme vajce, chilli, žeruchu, okoreníme a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre