Široké rezance s hlivou a pečenou tekvicou

Široké rezance s hlivou a pečenou tekvicou

Keď by ste si prečítali zoznam ingrediencií potrebných na prípravu tohto receptu, asi by ste neverili, aké farebné jedlo vám nakoniec na tanieri skončí. Tak sa smelo pustite do varenia, je to rýchle a jednoduché a vyzerá veľmi fotogenicky. Široké rezance s hlivou a pečenou tekvicou sú chutným jesenným receptom, ktorý musíte vyskúšať.

Ingrediencie

  • 1/2 kstekvica Hokkaido

  • 2 ks(trsy) hliva ustricová

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 500 gširoké cestovinové rezance

  • olivový olej

  • čerstvá šalvia (lístky)

  • soľ

  • čerstvo mleté farebné korenie

  • 60 gparmezán (hoblinky)

Postup

  1. Tekvicu vydlabeme a nakrájame so šupkou na tenké plátky s veľkosťou sústa. Rovnako tak nakrájame hlivu. Cibuľu nakrájame na mesiačiky. Cestoviny uvaríme vo vriacej a osolenej vode podľa návodu na obale a potom ich precedíme. Asi naberačku vody z cestovín si odložíme na neskoršie použitie.

  2. Vo väčšej panvici nahrejeme 3 lyžice olivového oleja, na ktorom najskôr orestujeme kúsky tekvice a po chvíľke pridáme hlivu. Nakoniec pridáme aj cibuľu a šalviové lístky. Všetko mierne osolíme, okoreníme a akonáhle je hliva opečená, prilejeme do panvice vodu z cestovín, ktorú necháme zvariť na polovicu. Nakoniec primiešame cestoviny, rozdelíme ich na taniere a posypeme parmezánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Tip redakcie
Cestoviny a pizza
Bezmäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.