Široké rezance s hlivou a pečenou tekvicou
Keď by ste si prečítali zoznam ingrediencií potrebných na prípravu tohto receptu, asi by ste neverili, aké farebné jedlo vám nakoniec na tanieri skončí. Tak sa smelo pustite do varenia, je to rýchle a jednoduché a vyzerá veľmi fotogenicky. Široké rezance s hlivou a pečenou tekvicou sú chutným jesenným receptom, ktorý musíte vyskúšať.
Ingrediencie
1/2 kstekvica Hokkaido
2 ks(trsy) hliva ustricová
1 ksčervená cibuľa
500 gširoké cestovinové rezance
olivový olej
čerstvá šalvia (lístky)
soľ
čerstvo mleté farebné korenie
60 gparmezán (hoblinky)
Postup
Tekvicu vydlabeme a nakrájame so šupkou na tenké plátky s veľkosťou sústa. Rovnako tak nakrájame hlivu. Cibuľu nakrájame na mesiačiky. Cestoviny uvaríme vo vriacej a osolenej vode podľa návodu na obale a potom ich precedíme. Asi naberačku vody z cestovín si odložíme na neskoršie použitie.
Vo väčšej panvici nahrejeme 3 lyžice olivového oleja, na ktorom najskôr orestujeme kúsky tekvice a po chvíľke pridáme hlivu. Nakoniec pridáme aj cibuľu a šalviové lístky. Všetko mierne osolíme, okoreníme a akonáhle je hliva opečená, prilejeme do panvice vodu z cestovín, ktorú necháme zvariť na polovicu. Nakoniec primiešame cestoviny, rozdelíme ich na taniere a posypeme parmezánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre