Škoricový koláč s tvarohom

Škoricový koláč s tvarohom

Milovníci škoricovej chute a vône sa nebudú vedieť dočkať, keď si doprajú poriadny kúsok z toho koláča. Je sladký, voňavý a šťavnatý vďaka tvarohovej náplni. Jednoduchý recept musíte vyskúšať, nemá ani najmenšiu chybičku. Predstavuje dokonalé spojenie tradičného tvarohu a škorice do celkom originálneho koláča.

Na cesto

  • 170 gpolohrubá múka

  • 60 gmaslo + na vymazanie formy

  • 60 gpráškový cukor

  • 1 ČLmletá škorica

  • 1 štipkasoľ

  • 1 ksvajce

Na náplň

  • 500 gtvaroh

  • 100 gkyslá smotana

  • 1 ksvajce

  • 60 gkrupicový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

Na polevu

  • 30 gmaslo

  • 30 gkrupicový cukor

  • 2 PLmletá škorica

  • 1 PLmúka

Postup

  1. Z múky, masla, cukru, škorice, soli a vajca vypracujeme cesto. Formu na koláč s priemerom 24 cm vymažeme maslom a cesto natlačíme na dno i boky formy.

  2. Tvaroh, kyslú smotanu, vajce a oba druhy cukru premiešame a nalejeme do formy.

  3. Maslo rozpustíme, pridáme cukor, škoricu a múku a dobre premiešame. Polevu nalejeme na tvarohovú vrstvu a pomocou špajdle vytvoríme mramorovanie. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 30 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.