Škoricový koláč s tvarohom
Milovníci škoricovej chute a vône sa nebudú vedieť dočkať, keď si doprajú poriadny kúsok z toho koláča. Je sladký, voňavý a šťavnatý vďaka tvarohovej náplni. Jednoduchý recept musíte vyskúšať, nemá ani najmenšiu chybičku. Predstavuje dokonalé spojenie tradičného tvarohu a škorice do celkom originálneho koláča.
Na cesto
170 gpolohrubá múka
60 gmaslo + na vymazanie formy
60 gpráškový cukor
1 ČLmletá škorica
1 štipkasoľ
1 ksvajce
Na náplň
500 gtvaroh
100 gkyslá smotana
1 ksvajce
60 gkrupicový cukor
1 balenievanilkový cukor
Na polevu
30 gmaslo
30 gkrupicový cukor
2 PLmletá škorica
1 PLmúka
Postup
Z múky, masla, cukru, škorice, soli a vajca vypracujeme cesto. Formu na koláč s priemerom 24 cm vymažeme maslom a cesto natlačíme na dno i boky formy.
Tvaroh, kyslú smotanu, vajce a oba druhy cukru premiešame a nalejeme do formy.
Maslo rozpustíme, pridáme cukor, škoricu a múku a dobre premiešame. Polevu nalejeme na tvarohovú vrstvu a pomocou špajdle vytvoríme mramorovanie. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 30 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre