Škótske vajcia s mletým mäsom a šalátom

Škótske vajcia s mletým mäsom a šalátom

Jarný receptár si môžete obohatiť ďalším kúskom. Škótske vajíčka so šalátom určite zachutia celej rodine alebo aj hosťom.

Ingrediencie

  • 500 gmleté mäso

  • 1 kscibuľa

  • 1 hrsťčerstvé bylinky (petržlenová vňať a šalvia)

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie

  • 6 ksvajcia

  • hladká múka na obaľovanie

  • strúhanka na obaľovanie

  • olej na vysmážanie

Na majonézu

  • 2 ksvajcia

  • 1 ČLdijonska horčica

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie

  • 100 mlslnečnicový olej

  • 2 ČLpapriková pasta napríklad harissa

Postup

  1. Mäso dáme do misy, očistenú cibuľu a bylinky nakrájame na drobno a pridáme k mäsu. Osolíme a okoreníme. 4 vajcia varíme vo vriacej vode 6,5 minúty a potom ich necháme vychladnúť.

  2. Mäsovú zmes rozdelíme na 4 diely a navlhčenými dlaňami vytvarujeme placky. Vychladnuté vajíčka olúpeme, obalíme ich v hladkej múke a zabalíme do mäsa.

  3. Mäsové gule obalíme v trojobale, najprv v múke, potom vo zvyšných vajciach a nakoniec v strúhanke.

  4. Obalené mäso smažíme v rozpálenom oleji zo všetkých strán spolu asi 8 minút. Po usmažení necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.

  5. Vajcia oddelíme od žĺtkov, dáme ich do misky, pridáme dijonskú horčicu, osolíme a okoreníme. Metličkou žĺtky našľaháme.

  6. Potom pomaly za stáleho miešania prilievame olej. Nakoniec vmiešame harissa pastu. Hotové škótske vajcia podávame s majonézou a pridáme napríklad šalát a varené zemiaky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Škótsko
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.