Škótske vajcia s mletým mäsom a šalátom
Jarný receptár si môžete obohatiť ďalším kúskom. Škótske vajíčka so šalátom určite zachutia celej rodine alebo aj hosťom.
Ingrediencie
500 gmleté mäso
1 kscibuľa
1 hrsťčerstvé bylinky (petržlenová vňať a šalvia)
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
6 ksvajcia
hladká múka na obaľovanie
strúhanka na obaľovanie
olej na vysmážanie
Na majonézu
2 ksvajcia
1 ČLdijonska horčica
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
100 mlslnečnicový olej
2 ČLpapriková pasta napríklad harissa
Postup
Mäso dáme do misy, očistenú cibuľu a bylinky nakrájame na drobno a pridáme k mäsu. Osolíme a okoreníme. 4 vajcia varíme vo vriacej vode 6,5 minúty a potom ich necháme vychladnúť.
Mäsovú zmes rozdelíme na 4 diely a navlhčenými dlaňami vytvarujeme placky. Vychladnuté vajíčka olúpeme, obalíme ich v hladkej múke a zabalíme do mäsa.
Mäsové gule obalíme v trojobale, najprv v múke, potom vo zvyšných vajciach a nakoniec v strúhanke.
Obalené mäso smažíme v rozpálenom oleji zo všetkých strán spolu asi 8 minút. Po usmažení necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
Vajcia oddelíme od žĺtkov, dáme ich do misky, pridáme dijonskú horčicu, osolíme a okoreníme. Metličkou žĺtky našľaháme.
Potom pomaly za stáleho miešania prilievame olej. Nakoniec vmiešame harissa pastu. Hotové škótske vajcia podávame s majonézou a pridáme napríklad šalát a varené zemiaky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre