Slané mini záviny
Oslavy a sviatky sa väčšinou točia okolo sladkých dezertov, ale malá zmena chutí určite nie je na škodu. K poháru vína či piva sa budú hodiť tieto slané mini záviny, ktoré sú naplnené šunkou, zeleninou aj mozzarellou a chutia naozaj vynikajúco. Vyskúšajte, je to jednoduché a celkom rýchle.
Na cesto
250 ghladká múka
125 gmaslo
125 ml33 % smotana na šľahanie
1/2 ČLsoľ
1 ksžĺtok
Na náplň
200 gúdená šunka alebo moravské mäso
1 ksčervená kápia
300 guvarená brokolica
1 kssyr mozzarella
Na dokončenie
1 ksbielok na potretie
2 PLstrúhaný syr na posypanie
mleté farebné korenie
sezamové semienka
Postup
Múku preosejeme a spracujeme s maslom, smotanou, soľou a žĺtkom na pevné cesto, ktoré necháme pri izbovej teplote asi 30 minút odležať. Potom ho rozdelíme na dva diely a rozvaľkáme na plát s veľkosťou asi 25x16 cm.
Do stredu pripraveného plátu rozložíme šunku, na ktorú rozložíme na malé kúsky nakrájanú kápiu a na ružičky rozobranú brokolicu. Potom pridáme na plátky nakrájanú mozzarellu.
Okraje cesta prehneme cez seba a konce cesta k sebe dobre pritlačíme. Zloženou časťou položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Povrch potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme syrom, korením a sezamom. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení preložíme na kovovú mriežku a necháme vychladnúť. Môžeme podávať teplé i studené, napríklad s obľúbeným dipom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre