Slané mini záviny

Slané mini záviny

Oslavy a sviatky sa väčšinou točia okolo sladkých dezertov, ale malá zmena chutí určite nie je na škodu. K poháru vína či piva sa budú hodiť tieto slané mini záviny, ktoré sú naplnené šunkou, zeleninou aj mozzarellou a chutia naozaj vynikajúco. Vyskúšajte, je to jednoduché a celkom rýchle.

Na cesto

  • 250 ghladká múka

  • 125 gmaslo

  • 125 ml33 % smotana na šľahanie

  • 1/2 ČLsoľ

  • 1 ksžĺtok

Na náplň

  • 200 gúdená šunka alebo moravské mäso

  • 1 ksčervená kápia

  • 300 guvarená brokolica

  • 1 kssyr mozzarella

Na dokončenie

  • 1 ksbielok na potretie

  • 2 PLstrúhaný syr na posypanie

  • mleté farebné korenie

  • sezamové semienka

Postup

  1. Múku preosejeme a spracujeme s maslom, smotanou, soľou a žĺtkom na pevné cesto, ktoré necháme pri izbovej teplote asi 30 minút odležať. Potom ho rozdelíme na dva diely a rozvaľkáme na plát s veľkosťou asi 25x16 cm.

  2. Do stredu pripraveného plátu rozložíme šunku, na ktorú rozložíme na malé kúsky nakrájanú kápiu a na ružičky rozobranú brokolicu. Potom pridáme na plátky nakrájanú mozzarellu.

  3. Okraje cesta prehneme cez seba a konce cesta k sebe dobre pritlačíme. Zloženou časťou položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  4. Povrch potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme syrom, korením a sezamom. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení preložíme na kovovú mriežku a necháme vychladnúť. Môžeme podávať teplé i studené, napríklad s obľúbeným dipom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Koláče
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.