Slané "škubánky" so slaninou a kyslou kapustou
Jednoduchý recept so základnými ingredienciami a pritom tak skvelý výsledok. Slané škubánky patria k tradičným českým receptom so zemiakového cesta, ktoré sa zvykli podávať na sladko s makom alebo tvarohom. Vyskúšajte aj verziu s kyslou kapustou, slaninkou a jarnou cibuľkou a uvidíte, že aj na slano sú fantastické.
Ingrediencie
1000 gzemiaky
300 gdetská krupica
2 strúčikycesnaku
200 gúdená slanina vcelku
soľ
300 gkyslá kapusta
jarná cibuľka (zelená vňať) k servírovaniu
Postup
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Uvaríme ich domäkka vo vriacej a osolenej vode, potom asi polovicu vody zlejeme. Do zemiakov vytvoríme vareškou jamky a posypeme ich krupicou.
Zmes zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni necháme krátko spariť. Potom sporák vypneme, pokrievku zakryjeme utierkou a necháme 20 minút stáť. Medzitým olúpeme a prelisujeme cesnak.
Slaninu nakrájame na kocky a opečieme ich na panvici. K zemiakom pridáme cesnak a rozmiešame dohladka. Lyžicou tvarujeme malé kúsky, ktoré servírujeme na taniere, prelejeme vyškvarenou masťou zo slaniny a podávame s kyslou kapustou a nakrájanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre