Slané "škubánky" so slaninou a kyslou kapustou

Slané "škubánky" so slaninou a kyslou kapustou

Jednoduchý recept so základnými ingredienciami a pritom tak skvelý výsledok. Slané škubánky patria k tradičným českým receptom so zemiakového cesta, ktoré sa zvykli podávať na sladko s makom alebo tvarohom. Vyskúšajte aj verziu s kyslou kapustou, slaninkou a jarnou cibuľkou a uvidíte, že aj na slano sú fantastické.

Ingrediencie

  • 1000 gzemiaky

  • 300 gdetská krupica

  • 2 strúčikycesnaku

  • 200 gúdená slanina vcelku

  • soľ

  • 300 gkyslá kapusta

  • jarná cibuľka (zelená vňať) k servírovaniu

Postup

  1. Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Uvaríme ich domäkka vo vriacej a osolenej vode, potom asi polovicu vody zlejeme. Do zemiakov vytvoríme vareškou jamky a posypeme ich krupicou.

  2. Zmes zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni necháme krátko spariť. Potom sporák vypneme, pokrievku zakryjeme utierkou a necháme 20 minút stáť. Medzitým olúpeme a prelisujeme cesnak.

  3. Slaninu nakrájame na kocky a opečieme ich na panvici. K zemiakom pridáme cesnak a rozmiešame dohladka. Lyžicou tvarujeme malé kúsky, ktoré servírujeme na taniere, prelejeme vyškvarenou masťou zo slaniny a podávame s kyslou kapustou a nakrájanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Česká republika
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.