Slané valentínske srdiečka z lístkového cesta
Slané valentínske srdiečka z lístkového cesta sú skvelým tipom na oslavu pri akejkoľvek príležitosti. Chrumkavé malé pečivo plnené syrom a parmskou šunkou si najlepšie vychutnáte s pohárom vína alebo piva, ale rovnako dobre chutia aj samotné. Môžete experimentovať aj s druhom syra a pripraviť ich napríklad so zrelým cheddarom, ktorý je intenzívnejší a orieškovejší.
Ingrediencie
200 glístkové cesto
100 gsyr gouda
50 gparmská šunka
4 ksčerstvá petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
1 ksžĺtok
čerstvé bylinky
Postup
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát. Syr nastrúhame nahrubo a dáme do misky. Parmskú šunku nakrájame na malé kocky, petržlenovú vňať nasekáme najemno.
Všetko pridáme do misky k syru, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Cesto poukladáme syrovou zmesou a zarolujeme najskôr jednu stranu do stredu a potom i druhú stranu do stredu.
Roládu zabalíme do alobalu a dáme do mrazničky asi na 20 minút zatuhnúť. Potom cesto vybalíme, pokrájame na plátky a opatrne ich rukami vytvarujeme do tvaru srdca.
Srdiečka preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným žĺtkom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 °C asi 10 až 15 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre