Slané valentínske srdiečka z lístkového cesta

Slané valentínske srdiečka z lístkového cesta

Slané valentínske srdiečka z lístkového cesta sú skvelým tipom na oslavu pri akejkoľvek príležitosti. Chrumkavé malé pečivo plnené syrom a parmskou šunkou si najlepšie vychutnáte s pohárom vína alebo piva, ale rovnako dobre chutia aj samotné. Môžete experimentovať aj s druhom syra a pripraviť ich napríklad so zrelým cheddarom, ktorý je intenzívnejší a orieškovejší.

Ingrediencie

  • 200 glístkové cesto

  • 100 gsyr gouda

  • 50 gparmská šunka

  • 4 ksčerstvá petržlenová vňať

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ksžĺtok

  • čerstvé bylinky

Postup

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát. Syr nastrúhame nahrubo a dáme do misky. Parmskú šunku nakrájame na malé kocky, petržlenovú vňať nasekáme najemno.

  2. Všetko pridáme do misky k syru, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Cesto poukladáme syrovou zmesou a zarolujeme najskôr jednu stranu do stredu a potom i druhú stranu do stredu.

  3. Roládu zabalíme do alobalu a dáme do mrazničky asi na 20 minút zatuhnúť. Potom cesto vybalíme, pokrájame na plátky a opatrne ich rukami vytvarujeme do tvaru srdca.

  4. Srdiečka preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným žĺtkom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 °C asi 10 až 15 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Koláče
Valentín

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.