Slané veterníky
Odpaľované cesto vyžaduje istú úroveň cukrárskych zručností, ale veríme, že to zvládnete bez problémov. Dokonca sme pripravili slanú verziu tohto obľúbeného receptu a do slaných veterníkov sme natreli plnku z masla a syra. Môžete primiešať aj obľúbenú čerstvú bylinku a s hrdosťou podávať svoj kulinársky výtvor.
Na cesto
45 gmaslo
1 štipkasoľ
70 ghladká múka
3 ksvajcia
70 gtvrdý syr na strúhanie
mleté čierne korenie
Na náplň
100 gmaslo
1 štipkasoľ
250 gnátierkové maslo
100 gtvrdý syr na strúhanie
čerstvá pažítka
Postup
Do hrnca dáme 110 ml vody, maslo a trochu soli. Privedieme k varu, pridáme múku a miešame do okamihu, keď sa cesto začne odlepovať od stien hrnca. Miešame ďalšie 2 minúty a necháme vychladnúť.
Do vychladnutého cesta postupne zašľaháme vajcia, pridáme nastrúhaný syr a korenie. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka so zrezanou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame menšie bochníčky. Pečieme pri 180 °C asi 15 až 20 minút. Upečené a vychladnuté veterníky pozdĺžne rozrežeme.
Maslo vyšľaháme so soľou a primiešame nátierkové maslo. Ručne vmiešame nastrúhaný syr a nasekanú pažítku. Náplňou plníme spodnú časť veterníkov a priklopíme hornou časťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre