Slané veterníky

Slané veterníky

Odpaľované cesto vyžaduje istú úroveň cukrárskych zručností, ale veríme, že to zvládnete bez problémov. Dokonca sme pripravili slanú verziu tohto obľúbeného receptu a do slaných veterníkov sme natreli plnku z masla a syra. Môžete primiešať aj obľúbenú čerstvú bylinku a s hrdosťou podávať svoj kulinársky výtvor.

Na cesto

  • 45 gmaslo

  • 1 štipkasoľ

  • 70 ghladká múka

  • 3 ksvajcia

  • 70 gtvrdý syr na strúhanie

  • mleté čierne korenie

Na náplň

  • 100 gmaslo

  • 1 štipkasoľ

  • 250 gnátierkové maslo

  • 100 gtvrdý syr na strúhanie

  • čerstvá pažítka

Postup

  1. Do hrnca dáme 110 ml vody, maslo a trochu soli. Privedieme k varu, pridáme múku a miešame do okamihu, keď sa cesto začne odlepovať od stien hrnca. Miešame ďalšie 2 minúty a necháme vychladnúť.

  2. Do vychladnutého cesta postupne zašľaháme vajcia, pridáme nastrúhaný syr a korenie. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka so zrezanou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame menšie bochníčky. Pečieme pri 180 °C asi 15 až 20 minút. Upečené a vychladnuté veterníky pozdĺžne rozrežeme.

  3. Maslo vyšľaháme so soľou a primiešame nátierkové maslo. Ručne vmiešame nastrúhaný syr a nasekanú pažítku. Náplňou plníme spodnú časť veterníkov a priklopíme hornou časťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.