Slaninové knedličky s kyslou kapustou

Slaninové knedličky s kyslou kapustou

Niektoré jedlá pôsobia tak jednoducho a pritom sú tak veľkou dobrotou, ktorú milujú takmer všetci ľudia. Slaninové knedličky s kyslou kapustou si vychutnáte najlepšie s osmaženou cibuľkou a porciou kyslej kapusty. Je to výdatné jedlo, ktoré sa v jedálničku ohreje najmä počas jesene a zimy.

Na kyslú kapustu

  • 1 PLbravčová masť

  • 1 kscibuľa

  • 500 gkyslá kapusta

  • 1 ČLcelá rasca

  • cukor

  • soľ

Na cibuľku

  • 1 kscibuľa

  • rastlinný olej na smaženie

Na slaninové knedličky

  • 250 ganglická slanina (v kuse)

  • 1 PLbravčová masť

  • 4 ksstaršia žemľa

  • 400 ghrubá múka

  • 2 ksvajcia

  • soľ

  • 1 hrsťčerstvá petržlenová vňať k podávaniu

Postup

  1. Na lyžici masti speníme na jemno nakrájanú cibuľu, pridáme zliatu kyslú kapustu, rascu, cukor a soľ. Všetko podlejeme trochou vody, zamiešame a dusíme pod pokrievkou asi 20 minút do mäkka.

  2. Cibuľu nakrájame na kolieska a smažíme ju vo vyššej vrstve oleja do zlatista. Vyberieme ju na papierovú utierku.

  3. Slaninu nakrájame na kocky a v hlbšej panvici vypečieme (pokiaľ nie je prerastená, pridáme masť), potom stiahneme z ohňa. K slanine pridáme na kocky nakrájané žemle a premiešame.

  4. Z hrubej múky, vajec, soli a 250 ml vody vymiešame cesto, do ktorého vmiešame žemle so slaninou, pridáme hrsť nasekanej petržlenovej vňate a necháme 15 minút odležať.

  5. Z cesta tvarujeme menšie knedličky, ktoré varíme v osolenej vode 10 až 12 minút. Podávame s kapustou, ozdobené osmaženou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.