Slaninové knedličky s kyslou kapustou
Niektoré jedlá pôsobia tak jednoducho a pritom sú tak veľkou dobrotou, ktorú milujú takmer všetci ľudia. Slaninové knedličky s kyslou kapustou si vychutnáte najlepšie s osmaženou cibuľkou a porciou kyslej kapusty. Je to výdatné jedlo, ktoré sa v jedálničku ohreje najmä počas jesene a zimy.
Na kyslú kapustu
1 PLbravčová masť
1 kscibuľa
500 gkyslá kapusta
1 ČLcelá rasca
cukor
soľ
Na cibuľku
1 kscibuľa
rastlinný olej na smaženie
Na slaninové knedličky
250 ganglická slanina (v kuse)
1 PLbravčová masť
4 ksstaršia žemľa
400 ghrubá múka
2 ksvajcia
soľ
1 hrsťčerstvá petržlenová vňať k podávaniu
Postup
Na lyžici masti speníme na jemno nakrájanú cibuľu, pridáme zliatu kyslú kapustu, rascu, cukor a soľ. Všetko podlejeme trochou vody, zamiešame a dusíme pod pokrievkou asi 20 minút do mäkka.
Cibuľu nakrájame na kolieska a smažíme ju vo vyššej vrstve oleja do zlatista. Vyberieme ju na papierovú utierku.
Slaninu nakrájame na kocky a v hlbšej panvici vypečieme (pokiaľ nie je prerastená, pridáme masť), potom stiahneme z ohňa. K slanine pridáme na kocky nakrájané žemle a premiešame.
Z hrubej múky, vajec, soli a 250 ml vody vymiešame cesto, do ktorého vmiešame žemle so slaninou, pridáme hrsť nasekanej petržlenovej vňate a necháme 15 minút odležať.
Z cesta tvarujeme menšie knedličky, ktoré varíme v osolenej vode 10 až 12 minút. Podávame s kapustou, ozdobené osmaženou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre