Slaný tekvicový koláč z lístkového cesta
Dokonalý v každom ohľade, slaný tekvicový koláč z lístkového cesta sa stane vašim miláčikom. Je rýchly, nenáročný a lahodný. Môžete ho pripraviť a servírovať na večeru alebo ako snack, kým si doprajete hlavné jedlo. Ak použijete cheddar, dodáte koláču intenzívnu chuť, ktorá sa dobre kombinuje s opečenou tekvicou a červenou cibuľou.
Ingrediencie
1 balenielístkové cesto (chladené plátkové)
1 ksvajce
soľ
100 gcheddar syr
4 ksžĺtky
100 gjemný tvaroh alebo ricotta
50 mlšľahačková smotana
mleté čierne korenie
400 gtekvica Hokkaido
1 ksčervená cibuľa
4 vetvičkyčerstvý rozmarín
Postup
Lístkové cesto rozložíme na plech, od okraja odmeriame 1,5 cm a nožom urobíme okolo celého obvodu zárez. Cesto úplne neprerežeme, iba vytvoríme vnútorný štvorec. Okraje potrieme vajcom a posypeme soľou. Syr nastrúhame do misky, pridáme žĺtky, tvaroh a smotanu.
Rozmiešame a potrieme náplňou. Z tekvice vyberieme semienka, nakrájame ju na mesiačiky, cibuľu olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Všetko poukladáme na povrch koláča, osolíme, okoreníme, pečieme vo vyhriatej rúre pri 185 °C asi 20 minút, kým nezíska zlatistú farbu. Pred podávaním posypeme čerstvým rozmarínom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre