Slaný tekvicový koláč z lístkového cesta

Slaný tekvicový koláč z lístkového cesta

Dokonalý v každom ohľade, slaný tekvicový koláč z lístkového cesta sa stane vašim miláčikom. Je rýchly, nenáročný a lahodný. Môžete ho pripraviť a servírovať na večeru alebo ako snack, kým si doprajete hlavné jedlo. Ak použijete cheddar, dodáte koláču intenzívnu chuť, ktorá sa dobre kombinuje s opečenou tekvicou a červenou cibuľou.

Ingrediencie

  • 1 balenielístkové cesto (chladené plátkové)

  • 1 ksvajce

  • soľ

  • 100 gcheddar syr

  • 4 ksžĺtky

  • 100 gjemný tvaroh alebo ricotta

  • 50 mlšľahačková smotana

  • mleté čierne korenie

  • 400 gtekvica Hokkaido

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 4 vetvičkyčerstvý rozmarín

Postup

  1. Lístkové cesto rozložíme na plech, od okraja odmeriame 1,5 cm a nožom urobíme okolo celého obvodu zárez. Cesto úplne neprerežeme, iba vytvoríme vnútorný štvorec. Okraje potrieme vajcom a posypeme soľou. Syr nastrúhame do misky, pridáme žĺtky, tvaroh a smotanu.

  2. Rozmiešame a potrieme náplňou. Z tekvice vyberieme semienka, nakrájame ju na mesiačiky, cibuľu olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Všetko poukladáme na povrch koláča, osolíme, okoreníme, pečieme vo vyhriatej rúre pri 185 °C asi 20 minút, kým nezíska zlatistú farbu. Pred podávaním posypeme čerstvým rozmarínom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Večera
Zdravé recepty
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.