Sliepka v paprikovej omáčke
Naučte sa pripraviť sliepku v paprikovej omáčke s cestovinami. Nie je to zložité a toto jedlo môžete pripraviť pokojne aj deň vopred, aby ste si ho následne vychutnali s dokonale prepojenými chuťami. Je to tiež skvelý tip na jednoduchý tradičný obed.
Ingrediencie
1 kssliepka
10 guľôčokcelé čierne korenie
2 guľôčkynové korenie
1 ksklinček
čerstvá petržlenová vňať podľa chuti
soľ
20 gmaslo
2 kscibuľa
1 ksčervená kápia
2 PLhladká múka
1 PLmletá červená sladká paprika
1 PLcitrónová šťava
3 vetvičkyčerstvý tymián
150 mlsmotana na varenie
mleté čierne korenie
cestoviny k podávaniu
Postup
Sliepku dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou tak, aby bola ponorená, pridáme všetko celé korenie a petržlenovú vňať, lyžicu soli a privedieme k varu. Varíme na miernom ohni asi 2 hodiny. Mäso necháme vychladnúť vo vývare, vyberieme a oberieme od kostí. Vývar odložíme na bok.
V kastróle opečieme na miernom ohni na masle nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú kapiu a zaprášime múkou. Pridáme obrané mäso, posypeme polovicou papriky a premiešame. Podlejeme slepačím vývarom, osolíme a pridáme citrónovú šťavu a tymiánové lístky. Dusíme pod pokrievkou asi 15 minút.
Do omáčky primiešame zvyšnú papriku, smotanu a krátko povaríme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame s cestovinami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre