Slivkové Cobbler rezy
Slivky a škorica sú obľúbená jesenná kombinácia ktorá je súčasťou mnohých sladkých dobrôt. Vyskúšajte ako chutia slivkové Cobbler rezy a budete prekvapení ich jednoduchosťou. Cobbler je tradičná dobrota, ktorú milujú Američania a Briti, ale určite si ju obľúbite aj vy. Chrumkavé cesto plnené ovocnou zmesou si môžete dopriať aj s porciou zmrzliny.
Na slivkovú náplň
500 gvykôstkované slivky
100 gkrupicový cukor
20 gkukuričný škrob
100 mlvoda
Na mrveničku
120 govsené vločky
160 gpolohrubá múka
40 gcelozrnná múka
160 ghnedý cukor
1 ČLmletá škorica
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
170 gmaslo
Postup
Slivky s cukrom rozvaríme. Kukuričný škrob rozmiešame vo vode a vlejeme do rozvarených sliviek. Za stáleho miešania povaríme dve minúty. Necháme ich vychladnúť.
Ovsené vločky, oba druhy múky, cukor, škoricu a kypriaci prášok dobre premiešame. Pridáme na kúsky nakrájané zmäknuté maslo a všetko prepracujeme na mrveničku. Pekáč s rozmermi 25 x 30 cm vystelieme papierom na pečenie a na dno navrstvíme dve tretiny mrveničky.
Na mrveničku rozotrieme slivkovú náplň a povrch posypeme zvyšnou mrveničkou. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť v pekáči, potom pomocou papiera vyberieme, papier odstránime a nakrájame na porcie. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre