Slivkové Cobbler rezy

Slivkové Cobbler rezy

Slivky a škorica sú obľúbená jesenná kombinácia ktorá je súčasťou mnohých sladkých dobrôt. Vyskúšajte ako chutia slivkové Cobbler rezy a budete prekvapení ich jednoduchosťou. Cobbler je tradičná dobrota, ktorú milujú Američania a Briti, ale určite si ju obľúbite aj vy. Chrumkavé cesto plnené ovocnou zmesou si môžete dopriať aj s porciou zmrzliny.

Na slivkovú náplň

  • 500 gvykôstkované slivky

  • 100 gkrupicový cukor

  • 20 gkukuričný škrob

  • 100 mlvoda

Na mrveničku

  • 120 govsené vločky

  • 160 gpolohrubá múka

  • 40 gcelozrnná múka

  • 160 ghnedý cukor

  • 1 ČLmletá škorica

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • 170 gmaslo

Postup

  1. Slivky s cukrom rozvaríme. Kukuričný škrob rozmiešame vo vode a vlejeme do rozvarených sliviek. Za stáleho miešania povaríme dve minúty. Necháme ich vychladnúť.

  2. Ovsené vločky, oba druhy múky, cukor, škoricu a kypriaci prášok dobre premiešame. Pridáme na kúsky nakrájané zmäknuté maslo a všetko prepracujeme na mrveničku. Pekáč s rozmermi 25 x 30 cm vystelieme papierom na pečenie a na dno navrstvíme dve tretiny mrveničky.

  3. Na mrveničku rozotrieme slivkovú náplň a povrch posypeme zvyšnou mrveničkou. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť v pekáči, potom pomocou papiera vyberieme, papier odstránime a nakrájame na porcie. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Tip redakcie
Koláče
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.