Slivkové knedličky so zemiakového cesta
Chutia ako z babičkinej kuchyne. Už vôňa vám prezradí, že sa budú podávať slivkové knedličky so zemiakového cesta. Tradične bohato poliate rozpusteným maslom a posypané makom a cukrom. Nič viac im netreba.
Na zemiakové cesto
500 gzemiaky
soľ
1 ksvajce
170 ghrubá múka
20 ksmenšie slivky
Na dokončenie
mak mletý
práškový cukor
maslo na poliatie
kyslá smotana
Postup
Zemiaky uvaríme v osolenej vode, necháme ich vychladnúť a olúpeme ich. Nastrúhame na jemnom strúhadle alebo prelisujeme cez lis na zemiaky.
Pridáme vajce, múku, lyžičku soli a vypracujeme cesto, ktoré necháme pri izbovej teplote odležať asi 15 minút. Potom ho pokrájame na 20 kúskov. Do každého kúsku vložíme vykôstkovanú slivku.
Knedličky uvaríme v osolenej vode, trvá to asi 8 minút. Podávame ich posypané makom s cukrom, poliate rozpusteným maslom a doplníme kyslou smotanou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre