Slivkové knedličky so zemiakového cesta

Slivkové knedličky so zemiakového cesta

Chutia ako z babičkinej kuchyne. Už vôňa vám prezradí, že sa budú podávať slivkové knedličky so zemiakového cesta. Tradične bohato poliate rozpusteným maslom a posypané makom a cukrom. Nič viac im netreba.

Na zemiakové cesto

  • 500 gzemiaky

  • soľ

  • 1 ksvajce

  • 170 ghrubá múka

  • 20 ksmenšie slivky

Na dokončenie

  • mak mletý

  • práškový cukor

  • maslo na poliatie

  • kyslá smotana

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v osolenej vode, necháme ich vychladnúť a olúpeme ich. Nastrúhame na jemnom strúhadle alebo prelisujeme cez lis na zemiaky.

  2. Pridáme vajce, múku, lyžičku soli a vypracujeme cesto, ktoré necháme pri izbovej teplote odležať asi 15 minút. Potom ho pokrájame na 20 kúskov. Do každého kúsku vložíme vykôstkovanú slivku.

  3. Knedličky uvaríme v osolenej vode, trvá to asi 8 minút. Podávame ich posypané makom s cukrom, poliate rozpusteným maslom a doplníme kyslou smotanou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.