Slivkový koláč s mandľami
Slivkový koláč s mandľami je perfektný dezert, ak sa vám ohlási návšteva. Našťastie nemá zložitý postup, pri ktorom potrebujete veľa ingrediencií aj kuchynských pomôcok. Jednoduchý v tom najlepšom zmysle, ale dokonale chutný a voňavý na jesenné popoludnie.
Ingrediencie
maslo na vymazanie formy
175 gcelozrnná múka
95 gmandľová múka
2 ČLkypriaci prášok do pečiva
1/2 ČLjedlá sóda
1 štipkasoľ
1 ksvajce
125 mlcmar
1 ksbio citrón (kôra aj šťava)
170 gagávový sirup
115 grastlinný olej
1 ČLvanilkový extrakt
10 ksčerstvé slivky
3 PLmandľové lupienky
Postup
Rúru predhrejeme na 170 °C. Dno tortovej formy s priemerom 22 cm vystelieme papierom na pečenie a boky vymažeme maslom. V strednej mise zmiešame múku, mandľovú múku, prášok do pečiva, sódu a soľ. V druhej mise zmiešame vajce, cmar, šťavu a kôru z citróna, agávový sirup, olej a vanilkový extrakt.
K tekutým ingredienciám prisypeme suché a krátko premiešame. Cesto nalejeme do formy, na vrch rozložíme nakrájané slivky a posypeme ich mandľovými plátkami. Pečieme v predhriatej rúre asi 45 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť na mriežke a potom podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre