Slivkový ryžový nákyp

Slivkový ryžový nákyp

Ak ste ho už dlho nemali, možno vám práve slivkový ryžový nákyp pripomenie, prečo ste ho mali radi v detstve. Sladká a ovocná chuť vám rozbúši srdce. Najlepšie chutí ešte teplý a s omáčkou, v tomto prípade slivkovou. Ak by ste chceli pripraviť korenenejšiu verziu, môžete do tvarohu primiešať trošku mletej škorice alebo klinčekov.

Ingrediencie

  • 250 gguľatozrnná ryža

  • 700 mlmlieko

  • 1 štipkasoľ

  • 120 gmaslo

  • 5 ksžĺtky

  • 100 gpráškový cukor

  • 250 gmäkký tvaroh

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 200 gbroskyne

  • 200 gslivky

  • 3 ksbielky

  • 100 gkrupicový cukor

  • 1 PLcitrónová šťava

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou studenou vodou. Do hrnca dáme variť mlieko so štipkou soli a 20 g masla. Ryžu vsypeme do vriaceho mlieka a na veľmi miernom ohni varíme do polomäkka.

  2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a zvyšným maslom do peny. Do uvarenej ryže vmiešame žĺtkovú penu. Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a nakrájanými broskyňami.

  3. Do zapekacej misy navrstvíme polovicu ryže. Ochutený tvaroh rozotrieme na ňu a na tvaroh položíme na polovice nakrájané slivky a kúsky broskýň. Na povrch rozotrieme zvyšnú ryžu. Zapečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút.

  4. Bielky vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou na pevný sneh. Sneh naplníme do cukrárskeho vrecka s trubičkou a ozdobne ho nastriekame na povrch nákypu. Dopekáme ďalších 10 minút do zozlátnutia bielkového snehu. Po upečení podávame nákyp teplý. Môžeme podávať napríklad so slivkovou omáčkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.