Smažené rybie krokety s ľahkým zemiakovým šalátom
Možno ryby nepatria k vaším najobľúbenejším surovinám, ale tomuto receptu by ste mali dať šancu. Smažené rybie krokety s ľahkým zemiakovým šalátom zmenia váš pohľad na vec. Kroketky sú výborne dochutené a šalát im robí ideálnu spoločnosť. Takto si rybu vychutnajú aj deti.
Na zemiakový šalát
800 gzemiaky
soľ
4 ksšalotka
1 kssterilizovaná červená paprika
6 ksmalé sterilizované uhorky
2 PLpikantná horčica
mleté čierne korenie
1 PLnálev z uhoriek
Na smažené rybie krokety
500 gmrazená treska
2 ksvajcia
100 ghladká múka
100 gkukuričná strúhanka na zahustenie a obaľovanie
rastlinný olej na smaženie
1 kschemicky neošetrená bio limetka
jarná cibuľka na ozdobenie
Postup
Zemiaky starostlivo umyjeme a v osolenej vode uvaríme do mäkka. Potom ich necháme vychladnúť. Olúpeme ich, pozdĺžne prerežeme a nakrájame na plátky. 3 šalotky olúpeme a nasekáme na drobné kúsky. Uhorky nakrájame na kolieska. Všetko dáme do väčšej misy, ochutíme horčicou, soľou a korením. Pridáme olivový olej, nálev z uhoriek a dobre premiešame.
Zvyšnú šalotku olúpeme, rozštvrtíme a spoločne s ľahko rozmrazenou rybou pomelieme. Pridáme vajcia a preosiatu múku. Ochutíme soľou a korením. Všetko premiešame a podľa potreby zahustíme strúhankou.
Z rybieho cesta vytvoríme valčeky, obalíme ich v strúhanke a osmažíme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Vyberieme a necháme na papierovej utierke odkvapkať. Limetku umyjeme v teplej vode, osušíme a nakrájame ju na plátky. Rybie krokety aj šalát rozdelíme na taniere, ozdobíme limetkou, šalát posypeme nasekanou jarnou cibuľkou a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre