Smažený karfiol s domácou tatarkou

Smažený karfiol s domácou tatarkou

Smažený karfiol s domácou tatarkou je dobrota, ktorej sa nedá odolať. A prečo aj nie? Raz za čas si môžete pripraviť túto kalorickú bombu a vyvážiť to pohybom a inými zdravšími jedlami. Jednoducho, toto je obľúbené jedlo, ktoré milujú všetci bez rozdielu veku.

Ingrediencie

  • 1 kskarfiol

  • soľ

  • 3 ksvajcia

  • 100 mlmlieko

  • hladká múka a strúhanka na obaľovanie

  • rastlinný olej na smaženie

  • 300 gmajonéza

  • 1 kscibuľa

  • 1 kskyslá uhorka

  • 1 ČLkrupicový cukor

  • mleté čierne korenie

  • 1 ČLhorčica

Postup

  1. Karfiol očistíme, rozdelíme na jednotlivé ružičky a uvaríme domäkka v osolenej vode.

  2. Necháme vychladnúť a obalíme najskôr vo vajciach rozšľahaných s mliekom, potom v múke a nakoniec v strúhanke.

  3. V hrnci rozohrejeme vyššiu vrstvu oleja a karfiol v ňom osmažíme dochrumkava. Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku od prebytočného tuku.

  4. Majonézu zmiešame s jemne nakrájanou cibuľou, kyslou uhorkou, cukrom, soľou, korením a horčicou. Smažený karfiol podávame s domácou tatarkou a môžeme doplniť napríklad varenými zemiakmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.