Smažený karfiol s domácou tatarkou
Smažený karfiol s domácou tatarkou je dobrota, ktorej sa nedá odolať. A prečo aj nie? Raz za čas si môžete pripraviť túto kalorickú bombu a vyvážiť to pohybom a inými zdravšími jedlami. Jednoducho, toto je obľúbené jedlo, ktoré milujú všetci bez rozdielu veku.
Ingrediencie
1 kskarfiol
soľ
3 ksvajcia
100 mlmlieko
hladká múka a strúhanka na obaľovanie
rastlinný olej na smaženie
300 gmajonéza
1 kscibuľa
1 kskyslá uhorka
1 ČLkrupicový cukor
mleté čierne korenie
1 ČLhorčica
Postup
Karfiol očistíme, rozdelíme na jednotlivé ružičky a uvaríme domäkka v osolenej vode.
Necháme vychladnúť a obalíme najskôr vo vajciach rozšľahaných s mliekom, potom v múke a nakoniec v strúhanke.
V hrnci rozohrejeme vyššiu vrstvu oleja a karfiol v ňom osmažíme dochrumkava. Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku od prebytočného tuku.
Majonézu zmiešame s jemne nakrájanou cibuľou, kyslou uhorkou, cukrom, soľou, korením a horčicou. Smažený karfiol podávame s domácou tatarkou a môžeme doplniť napríklad varenými zemiakmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre