Smotanová kapustnica s klobásou
Kapustnica s klobásou je zaručeným spôsobom ako sa zahriať a zasýtiť bez potreby druhého chodu. Hustá polievka plná tradičných surovín chutí vynikajúco za každých okolností a veríme, že už teraz sa neviete dočkať, kedy si naberiete na tanier.
Ingrediencie
300 gbiela kyslá kapusta
2 guľôčkynové korenie
2 ksbobkový list
soľ
mleté čierne korenie
1 ksklobása
100 gslanina
200 gzemiaky
40 ghladká múka
250 gkyslá smotana
cukor a ocot podľa chuti
2 PLbravčová masť
1 kscibuľa
Postup
Kyslú kapustu prekrojíme na menšie časti a dáme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme koreniny, osolíme, okoreníme a na mierno ohni varíme asi 30 minút. Klobásu nakrájame na kolieska, slaninu na kocky a opečieme na panvici. Pridáme ku kapuste.
Zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky a dáme asi na 15 minút variť do osolenej vody. Uvarené zemiaky tiež pridáme ku kapuste do hrnca. Hladkú múku rozmiešame metličkou v troche vody a pridáme do polievky na zahustenie.
Polievku ešte 20 minút povaríme, potom vmiešame polovicu kyslej smotany, dochutíme soľou, cukrom, octom a korením. Cibuľu olúpeme, nakrájame ju nadrobno a orestujeme na masti, kým nezíska zlatistú farbu. Pri podávaní do každej porcie vložíme orestovanú cibuľku a podľa chuti kyslú smotanu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre