Smotanová kapustnica s klobásou

Smotanová kapustnica s klobásou

Kapustnica s klobásou je zaručeným spôsobom ako sa zahriať a zasýtiť bez potreby druhého chodu. Hustá polievka plná tradičných surovín chutí vynikajúco za každých okolností a veríme, že už teraz sa neviete dočkať, kedy si naberiete na tanier.

Ingrediencie

  • 300 gbiela kyslá kapusta

  • 2 guľôčkynové korenie

  • 2 ksbobkový list

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ksklobása

  • 100 gslanina

  • 200 gzemiaky

  • 40 ghladká múka

  • 250 gkyslá smotana

  • cukor a ocot podľa chuti

  • 2 PLbravčová masť

  • 1 kscibuľa

Postup

  1. Kyslú kapustu prekrojíme na menšie časti a dáme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme koreniny, osolíme, okoreníme a na mierno ohni varíme asi 30 minút. Klobásu nakrájame na kolieska, slaninu na kocky a opečieme na panvici. Pridáme ku kapuste.

  2. Zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky a dáme asi na 15 minút variť do osolenej vody. Uvarené zemiaky tiež pridáme ku kapuste do hrnca. Hladkú múku rozmiešame metličkou v troche vody a pridáme do polievky na zahustenie.

  3. Polievku ešte 20 minút povaríme, potom vmiešame polovicu kyslej smotany, dochutíme soľou, cukrom, octom a korením. Cibuľu olúpeme, nakrájame ju nadrobno a orestujeme na masti, kým nezíska zlatistú farbu. Pri podávaní do každej porcie vložíme orestovanú cibuľku a podľa chuti kyslú smotanu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.