Snehom zdobené rebarborové rezy
Aj nenáročné recepty sa dajú pripraviť tak, že ich prezentácia bude pôsobiť ako z luxusnej reštaurácie alebo cukrárne. Pripravte si snehom zdobené rebarborové rezy a podávajte ich so šálkou kávy. Smotanová náplň je zvýraznená citrónovou šťavou a lahodne harmonizuje s rebarborovými kúskami. Nič viac ku skvelej chuti nebudete potrebovať.
Na cesto
120 gmaslo
50 gpráškový cukor
50 mlmlieko
120 gpolohrubá múka
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
1 štipkasoľ
Na náplň
100 mlsmotana na šľahanie
150 gkrupicový cukor
2 ksvajcia
2 ksžĺtky
25 gpolohrubá múka
1/2 kscitrónová kôra z polovice bio citróna
300 gočistená rebarbora
Na sneh
2 ksbielky
100 gkrupicový cukor
1 PLcitrónová šťava
Postup
Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a mliekom. Vmiešame aj múku preosiatu s kypriacim práškom a soľou. Vypracujeme pevné cesto, ktoré necháme v chladničke aspoň 2 hodiny.
Odležané cesto potom rozvaľkáme na plát s hrúbkou 4 mm a vystelieme ním formu s rozmermi 25x30 cm vystlanej papierom na pečenie. Smotanu zmiešame s cukrom, vajcami a žĺtkami. Prešľaháme a potom vmiešame múku, najemno nastrúhanú citrónovú kôru a znovu premiešame. Náplň nalejeme na cesto vo forme.
Rebarboru nakrájame na kúsky a rozložíme na náplň. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 45 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť v pekáčiku a pomocou papiera vyberieme. Papier odstránime a koláč nakrájame na porcie.
Bielky vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou na pevný sneh. Dáme ho do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou a ozdobne nastriekame na povrch rezov. Flambovacou pištoľou zapečieme povrch snehu. Ihneď podávame. Môžeme na povrchu ešte posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre