Snehom zdobené rebarborové rezy

Snehom zdobené rebarborové rezy

Aj nenáročné recepty sa dajú pripraviť tak, že ich prezentácia bude pôsobiť ako z luxusnej reštaurácie alebo cukrárne. Pripravte si snehom zdobené rebarborové rezy a podávajte ich so šálkou kávy. Smotanová náplň je zvýraznená citrónovou šťavou a lahodne harmonizuje s rebarborovými kúskami. Nič viac ku skvelej chuti nebudete potrebovať.

Na cesto

  • 120 gmaslo

  • 50 gpráškový cukor

  • 50 mlmlieko

  • 120 gpolohrubá múka

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • 1 štipkasoľ

Na náplň

  • 100 mlsmotana na šľahanie

  • 150 gkrupicový cukor

  • 2 ksvajcia

  • 2 ksžĺtky

  • 25 gpolohrubá múka

  • 1/2 kscitrónová kôra z polovice bio citróna

  • 300 gočistená rebarbora

Na sneh

  • 2 ksbielky

  • 100 gkrupicový cukor

  • 1 PLcitrónová šťava

Postup

  1. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a mliekom. Vmiešame aj múku preosiatu s kypriacim práškom a soľou. Vypracujeme pevné cesto, ktoré necháme v chladničke aspoň 2 hodiny.

  2. Odležané cesto potom rozvaľkáme na plát s hrúbkou 4 mm a vystelieme ním formu s rozmermi 25x30 cm vystlanej papierom na pečenie. Smotanu zmiešame s cukrom, vajcami a žĺtkami. Prešľaháme a potom vmiešame múku, najemno nastrúhanú citrónovú kôru a znovu premiešame. Náplň nalejeme na cesto vo forme.

  3. Rebarboru nakrájame na kúsky a rozložíme na náplň. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 45 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť v pekáčiku a pomocou papiera vyberieme. Papier odstránime a koláč nakrájame na porcie.

  4. Bielky vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou na pevný sneh. Dáme ho do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou a ozdobne nastriekame na povrch rezov. Flambovacou pištoľou zapečieme povrch snehu. Ihneď podávame. Môžeme na povrchu ešte posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.