Sójové Kung pao

Sójové Kung pao

Pripravte si jedno z najpopulárnejších jedál čínskej kuchyne v bezmäsitej verzii. Aby ste si vykúzlili jednoduché jedlo s výraznými vôňami a chuťami, nebudete potrebovať ani priveľa ingrediencií. Sójové Kung pao si zamilujete!

Ingrediencie

  • 1000 mlvoda

  • 200 gsójové kocky

  • 3 cmčerstvý zázvor koreň

  • 3 PLsójová omáčka

  • 2 ČLcukor

  • 2 kscibuľa

  • 4 strúčikycesnaku

  • 2 kschilli papričky

  • olej na smaženie

  • 100 gnesolené arašidy

  • 100 mlsuché biele víno

  • 1 ČLsolamyl

Postup

  1. V hrnci privedieme vodu k varu. Osolíme ju a vsypeme do nej sójové kocky. Varíme asi 15 minút. Napučané ich vyberieme a zľahka z nich povytláčame vodu.

  2. Olúpeme zázvor a najemno ho nastrúhame. V miske rozmiešame so sójovou omáčkou a cukrom. Do marinády vložíme sójové kocky a necháme 10 minút odležať.

  3. Očistenú cibuľu nakrájame na kolieska, cesnak na plátky. Chilly papričky ošistíme a nasekáme nadrobno.

  4. V panvici rozohrejeme olej a opekáme na ňom sójové kocky. Pridáme cibuľu, cesnak, chilly papričky a orestujem ich. Vsypeme arašidy, všetko zalejeme marinádou, vínom, prípadne ešte aj trochou vody a všetko spolu prehrejeme. Nakoniec zmes zahustíme solamylom rozmiešaným v troche vody a odstavíme. Podávame s ryžou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.