Sójové Kung pao
Pripravte si jedno z najpopulárnejších jedál čínskej kuchyne v bezmäsitej verzii. Aby ste si vykúzlili jednoduché jedlo s výraznými vôňami a chuťami, nebudete potrebovať ani priveľa ingrediencií. Sójové Kung pao si zamilujete!
Ingrediencie
1000 mlvoda
200 gsójové kocky
3 cmčerstvý zázvor koreň
3 PLsójová omáčka
2 ČLcukor
2 kscibuľa
4 strúčikycesnaku
2 kschilli papričky
olej na smaženie
100 gnesolené arašidy
100 mlsuché biele víno
1 ČLsolamyl
Postup
V hrnci privedieme vodu k varu. Osolíme ju a vsypeme do nej sójové kocky. Varíme asi 15 minút. Napučané ich vyberieme a zľahka z nich povytláčame vodu.
Olúpeme zázvor a najemno ho nastrúhame. V miske rozmiešame so sójovou omáčkou a cukrom. Do marinády vložíme sójové kocky a necháme 10 minút odležať.
Očistenú cibuľu nakrájame na kolieska, cesnak na plátky. Chilly papričky ošistíme a nasekáme nadrobno.
V panvici rozohrejeme olej a opekáme na ňom sójové kocky. Pridáme cibuľu, cesnak, chilly papričky a orestujem ich. Vsypeme arašidy, všetko zalejeme marinádou, vínom, prípadne ešte aj trochou vody a všetko spolu prehrejeme. Nakoniec zmes zahustíme solamylom rozmiešaným v troche vody a odstavíme. Podávame s ryžou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre