Šošovicová polievka so zemiakmi
Strukoviny sú bohatým zdrojom vlákniny a napríklad šošovicová polievka so zemiakmi vám ich doplní dostatočne. Spája tie najobľúbenejšie tradičné ingrediencie spolu s paradajkovým pretlakom a passatou, a preto veríme, že si nájde veľa fanúšikov.
Ingrediencie
2 PLrastlinný olej
100 gcibuľa
3 strúčikycesnaku
1 ksveľká mrkva
2 PLparadajkový pretlak
100 gparadajková passata
200 gšošovica zmes červenej a zelenej
300 gmalé zemiaky aj so šupkou
2 ČLsoľ
1/4 ČLmleté čierne korenie
1/4 ČLtymián
1/2 ČLsušená majoránka
čerstvá petržlenová vňať
Postup
V hrnci zohrejeme olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a orestujeme ju. Pridáme nasekaný cesnak a nakrájanú mrkvu. Varíme za občasného miešania asi 3 minúty.
Pridáme pretlak, passatu, šošovicu a povaríme približne 1 minútu. Potom pridáme na kúsky nakrájané zemiaky, zalejeme 1 litrom vody, ochutíme soľou, korením, tymiánom a majoránkou.
Zakryjeme a privedieme k varu. Potom znížime teplotu a varíme asi 35 minút do mäkka. Podľa potreby dochutíme a podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre