Šošovicová sekaná so zemiakovo-tekvicovou kašou
Niekedy máme všetci chuť skúšať nové recepty a nepoznané chute. A to sa stane aj vtedy, keď vyskúšate pripraviť napríklad aj šošovicovú sekanú so zemiakovo-tekvicovou kašou. Prekvapivé chute s dôrazom na zeleninu sa možno stanú vaším novým obľúbeným jedlom.
Na šošovicovú sekanú
500 gčervená šošovica (vopred uvarená)
1 ksstonky stonkového zeleru
1 kscibuľa
1 ksčervená paprika
150 gparadajkový pretlak
2 strúčikycesnaku
2 ksvajcia
1 ČLčerstvý tymián (lístky)
1 PLna jemno nasekaná petržlenová vňať
50 gstrúhanka
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
olivový olej
Na zemiakovo-tekvicovú kašu
750 gzemiaky
1/2 ksmenšia tekvica Hokkaido
soľ
celá rasca
200 mlprevarené teplé mlieko
2 PLmaslo
3 strúčikycesnaku
Postup
Cibuľu, papriku a stonkový zeler nakrájame na kúsky a rozložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C do mäkka.
Upečenú zeleninu preložíme do misky, pridáme prelisovaný cesnak, paradajkový pretlak, osolíme a okoreníme. Potom pridáme vajcia a všetko rozmixujeme do hladka. Na záver primiešame uvarenú šošovicu, bylinky a zmes postupne zahustíme strúhankou. Hmotu preložíme do chlebíčkovej formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 50 minút.
Medzitým pripravíme pyré. Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode s rascou do mäkka. Tekvicu zbavenú semienok nakrájame na kúsky, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka (asi 20 minút). Potom precedíme a vidličkou rozpučíme na kašu.
Zemiaky precedíme, pridáme maslo a popučíme. Po častiach pridávame mlieko a šľaháme. Nakoniec vmiešame tekvicové pyré a prelisovaný cesnak. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Po upečení necháme sekanú krátko odpočívať a potom ju nakrájame na plátky. Podávame so zemiakovo-tekvicovou kašou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre