Šošovicová sekaná so zemiakovo-tekvicovou kašou

Šošovicová sekaná so zemiakovo-tekvicovou kašou

Niekedy máme všetci chuť skúšať nové recepty a nepoznané chute. A to sa stane aj vtedy, keď vyskúšate pripraviť napríklad aj šošovicovú sekanú so zemiakovo-tekvicovou kašou. Prekvapivé chute s dôrazom na zeleninu sa možno stanú vaším novým obľúbeným jedlom.

Na šošovicovú sekanú

  • 500 gčervená šošovica (vopred uvarená)

  • 1 ksstonky stonkového zeleru

  • 1 kscibuľa

  • 1 ksčervená paprika

  • 150 gparadajkový pretlak

  • 2 strúčikycesnaku

  • 2 ksvajcia

  • 1 ČLčerstvý tymián (lístky)

  • 1 PLna jemno nasekaná petržlenová vňať

  • 50 gstrúhanka

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • olivový olej

Na zemiakovo-tekvicovú kašu

  • 750 gzemiaky

  • 1/2 ksmenšia tekvica Hokkaido

  • soľ

  • celá rasca

  • 200 mlprevarené teplé mlieko

  • 2 PLmaslo

  • 3 strúčikycesnaku

Postup

  1. Cibuľu, papriku a stonkový zeler nakrájame na kúsky a rozložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C do mäkka.

  2. Upečenú zeleninu preložíme do misky, pridáme prelisovaný cesnak, paradajkový pretlak, osolíme a okoreníme. Potom pridáme vajcia a všetko rozmixujeme do hladka. Na záver primiešame uvarenú šošovicu, bylinky a zmes postupne zahustíme strúhankou. Hmotu preložíme do chlebíčkovej formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 50 minút.

  3. Medzitým pripravíme pyré. Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode s rascou do mäkka. Tekvicu zbavenú semienok nakrájame na kúsky, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka (asi 20 minút). Potom precedíme a vidličkou rozpučíme na kašu.

  4. Zemiaky precedíme, pridáme maslo a popučíme. Po častiach pridávame mlieko a šľaháme. Nakoniec vmiešame tekvicové pyré a prelisovaný cesnak. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

  5. Po upečení necháme sekanú krátko odpočívať a potom ju nakrájame na plátky. Podávame so zemiakovo-tekvicovou kašou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.