Šošovicové kari

Šošovicové kari

Recept na šošovicové kari určite očarí všetkých vegetariánov a vegánov. Ale sme si istí, že tí, ktorí pravidelne konzumujú mäso, nebudú ohŕňať nosom. Krásne farebné, chutné a voňavé jedlo plné zdravých surovín si zaslúži zaradiť do jedálnička pravidelne. Výhodou je hustá konzistencia a množstvo vlákniny, ktoré dodá pocit sýtosti na dlhý čas.

Ingrediencie

  • 2 PLrastlinný olej

  • 1 kscibuľa

  • 100 gtekvica Hokkaido

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 ČLkari pasta

  • 1 ČLrímska rasca

  • 50 gčerstvý zázvor

  • 1 plechovkanakrájené paradajky

  • 1 ČLkurkuma

  • 300 gčervená šošovica

  • 1 ksčervená paprika

  • 300 mlzeleninový vývar

  • 100 mlkokosové mlieko

  • čerstvý koriander

  • čerstvá petržlenová vňať

  • 1/2 ČLsójová omáčka

  • 100 greďkvičky

  • 1 ksparadajka

  • 60 ghrášok

Postup

  1. V hrnci na oleji opečieme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme kocky tekvice, nasekaný cesnak, kari pastu, rímsku rascu a nastrúhaný zázvor. Restujeme asi 3 minúty.

  2. Pridáme sterilizované paradajky, kurkumu, šošovicu, červenú papriku nakrájanú na menšie kúsky a zalejeme vriacim vývarom.

  3. Za občasného miešania varíme asi 20 minút. Na záver do kari pridáme kokosové mlieko, nasekaný čerstvý koriander, petržlenovú vňať a dochutíme sójovou omáčkou.

  4. Do hotového kari pridáme na plátky nakrájané reďkvičky, paradajku a umytý hrášok. Zakryjeme a necháme asi 5 minút prehriať, potom podávame napríklad s dusenou ryžou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
Bezlaktózové jedlá
Bezlepkové jedlá
Ázia
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.