Šošovicové kari
Recept na šošovicové kari určite očarí všetkých vegetariánov a vegánov. Ale sme si istí, že tí, ktorí pravidelne konzumujú mäso, nebudú ohŕňať nosom. Krásne farebné, chutné a voňavé jedlo plné zdravých surovín si zaslúži zaradiť do jedálnička pravidelne. Výhodou je hustá konzistencia a množstvo vlákniny, ktoré dodá pocit sýtosti na dlhý čas.
Ingrediencie
2 PLrastlinný olej
1 kscibuľa
100 gtekvica Hokkaido
2 strúčikycesnaku
1 ČLkari pasta
1 ČLrímska rasca
50 gčerstvý zázvor
1 plechovkanakrájené paradajky
1 ČLkurkuma
300 gčervená šošovica
1 ksčervená paprika
300 mlzeleninový vývar
100 mlkokosové mlieko
čerstvý koriander
čerstvá petržlenová vňať
1/2 ČLsójová omáčka
100 greďkvičky
1 ksparadajka
60 ghrášok
Postup
V hrnci na oleji opečieme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme kocky tekvice, nasekaný cesnak, kari pastu, rímsku rascu a nastrúhaný zázvor. Restujeme asi 3 minúty.
Pridáme sterilizované paradajky, kurkumu, šošovicu, červenú papriku nakrájanú na menšie kúsky a zalejeme vriacim vývarom.
Za občasného miešania varíme asi 20 minút. Na záver do kari pridáme kokosové mlieko, nasekaný čerstvý koriander, petržlenovú vňať a dochutíme sójovou omáčkou.
Do hotového kari pridáme na plátky nakrájané reďkvičky, paradajku a umytý hrášok. Zakryjeme a necháme asi 5 minút prehriať, potom podávame napríklad s dusenou ryžou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre