Šošovicový šalát so syrom
Skvelý šošovicový šalát so syrom musíte ochutnať. Napriek tomu, že sa varí, jeho príprava nepotrvá dlho. Dajte si však pozor, aby ste šošovicu nerozvarili. Potom ju už stačí iba doplniť zeleninou, ochutiť, ozdobiť rukolou a syrom s modrou plesňou. Je to dokonalá kombinácia, ktorej vyvážená chuť vás dostane.
Ingrediencie
250 gfarebná šošovica (červená aj čierna)
soľ
1 ksväčšia mrkva
1 ksveľká cibuľa
1 ksjarná cibuľka
1 kscitrón
mleté čierne korenie
4 PLolivový olej
2 PLjablčný ocot
1 hrsťrukola
80 gsyr s modrou plesňou
Postup
Oba druhy šošovice prepláchneme vodou a uvaríme ich v osolenej vode na skus. Precedíme ich, necháme odkvapkať a vychladnúť.
Mrkvu, cibuľu a jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na drobné kocky. Zmiešame ich s vychladnutou šošovicou, dochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením, olejom, octom a necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút.
Šošovicový šalát podávame s rukolou a na kúsky nakrájaným syrom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre